LepotaTretmani protiv celulita

Tretmani protiv celulita

celulit tretman Tretmani protiv celulitaNiko ne voli da vidi na sebi zbrčkanu, rupičastu kožu i zato postoji mnogo tretmana koji navodno otklanjaju celulit. Evo nekih od njih: 

Metilksantini: Metilksantini su grupa hemikalija koja uključuje aminofilin, kofein i teofilin. Ove hemikalije se nalaze u mnogim kremama protiv celulita zbog njihove sposobnosti da razbijaju masne naslage. Međutim kreme za kožu ne mogu da dopreme potrebnu koncentraciju ovih hemikalija za taj period vremena da bi došlo do značajnijeg poboljšanja. Iako rezultati nekih studija pokazuju smanjenje celulita uz pomoć ovakvih krema, one zaista ne mogu značajnije da pomognu.

Masaže: Nekoliko mašina se koristi za masažu delova na kojima nastaje celulit. Ove mašine koriste rotirajuće cilindre koji skupljaju kožu i masiraju je. Jedan od takvih tretmana je i endermologija, koja je razvijena u Francuskoj i koristi se već nekih dvadesetak godina. Napada celulit delujući preko potkožnog vezivnog tkiva, pa dolazi do povećanja cirkulacije tj. prokrvljenosti i izbacivanja otrova, te podstiče međućelijsku razmenu materija. Istovremeno se aktivira i “vezivni gel” čime se koži navodno vraća njena čvrstina i lepota. Tretmani su skupi i taju oko 45 minuta, a potrebno je uraditi između 10 i 12 tretmana. Iako dolazi do trenutnog smanjenja celulita, čini se da ova tehnika više preraspodeljuje masnoću nego što se rešava celulita. Treba redovno odlaziti na ovakve tretmane inače se celulit sigurno vraća.

Laserska ili svetlosna terapija: ovo su skupi tretmani koji privremeno smanjuju celulit. Za održavanje postignutog efekta neophodno je redovno ponavljanje tretmana. Svetlosna terpija podrazumeva kombinovanje usisavanje ili masažu sa svetlosnom terapijom i rezultat je trentno smanjivanje celulita. TriActive je tretman koji kombinuje laserski tretman sa usisavanjem i manipulacijom kože, dok Vela Smooth kombinuje lasersku terapiju sa masažom. Svi ovi pristupi zahtevaju višestruka ponavljanja.

Mezoterapija: Mezoterapija je kontraverzni tretman za celulit koji uključuje ubrizgavanje lekova ili drugih supstanci direktno u obolelo tkivo. Bilje i vitamini često ulaze u sastav koktela koji se ubrizgavaju u kožu. Daje se više injekcija (obično 10 ili više) tokom više tretmana. Većina stručnjaka smatra da učinkovitost ovog tretmana nije dokazana i da je on rizičan.

Kolageneza: Kolagenaza je enzim u telu koji razbija kolagen, deo vezivnog tkiva (tkivo koje vezuje naše ćelije). Mala studija sa 10 žena sa celulitom sprovedena u 2006. je pokazala da injekcije ovog enzima mogu biti korisne u borbi protiv celulita. Dugoročni efekti ovih injekcija su i dalje nepoznati, i još uvek se ne zna obim i trajanje poboljšanja, ako ih uopšte ima. Tretman se smatra eksperimentalnim i još uvek nije dostupan na tržištu.

Dijete: Neki stručnjaci preporučuju specijalne anticelulit dijete. Argumenti za ove dijete su da određene namirnice smanjuju upale i poboljšavaju cirkulaciju u pogođenim područjima i tako smanjuju celulit. Međutim, nijedna studija objavljena u medicinskoj literaturi ne podržava ove tvrdnje. Zdrava ishrana može smanjiti zadržavanje tečnosti i poboljšati opšte zdravlje i izgled kože, ali specifične dijete dizajnirane za borbu protiv celulita su nepotrebne.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!