back to top

Uređivanje doma u sivoj boji

Najnoviji svetski trendovi u uređenju enterijera pokazuju nam da je najaktuelniji naziv za glamur, odmerenost i dobar ukus, sivo.

Iako vam to zvuči čudno, za uređivanje doma siva boja je nova bež. Preciznije, svi koji žele neutralnuboju zidova, kao i svi koji traže umerenost i prefinjenost, moraće da pronađu svoju nijansu sive.

Svetlije nijanse sive boje ostavljaju utisak srebrnog na zidovima. Ostvariće naročito lep utisak u dobro osvetljenim prostorima u kombinaciji sa belom. Ovakva kombinacija boja i svetla učiniće vaš prostor prozračnim i prostranim mestom za život i rad.

Siva se, osim sa belom, fantastično dobro uklapa i sa žutom bojom. Ove dve boje naprosto su stvorene jedna za drugu, i čak i onima koji su sumnjičavi i rezervisani po pitanju žute boje, kombinacija sa sivom izgleda veoma prefinjeno.

Svakako, ukoliko niste ludi za žutom bojom, predlažemo vam poneki diskretni žuti detalj u prostoru, poput abažura ili jastučića. Ukoliko vam se ovi detalji dopadnu u kombinaciji sa sivim zidovima, osmelite se za još akcenata sa žutom. Vredeće.

uređivanje doma
Saveti za uređivanje doma u sivoj boji

Bež nijansa je postala klasik u uređenju doma

Oni koji traže odmerenost, ranijih godina su se uglavnom opredeljivali za neku bež nijansu. Iako siva sasvim sigurno nikada nije bila na njihovom potencijalnom spisku želja, pokušaj sa kombinovanjem bež i sive može ih prijatno iznenaditi. Ova neobična nijansa dve umerene boje, idealna je za kancelarije i radne sobe, zbog svog smirujućeg dejstva i neutralnosti.

Kao najnoviji trend, siva boja je posebno popularna u uređenju kuhinja. Siva boja na zidovima kuhinje je boja dobrodošlice i izvesne porodične topline.

Sumnjičavima će zvučati čudno, ali siva nijansa koja podseća na kamen ili stenu veoma je prirodan izbor za zid kuhinje i trpezarije. Uz dobar odabir detalja u nameštaju i slika, ovaj deo doma lako postaje omiljeno mesto okupljanja cele porodice.

uređivanje doma
Siva boja na zidovima kuhinje je boja dobrodošlice

Najbolje boje na zidovima

Mnogi će se bojati sive boje na zidovima, plašeći se eventualnog depresivnog ambijenta sobe. Iako siva nikako nije depresivna a o ukusima svakako nije dobro diskutovati, predložićemo kombinaciju sive i boje bronze, kako bi se dobila zaista posebna nijansa sive boje zidova koja se savršeno uklapa sa jarkim i živim bojama u ambijentu.

Ukoliko tražite malo glamura i sofisticiranosti, siva boja se može dodatno nijansirati ili kombinovati sa plavom, teget i ljubičastom. Idealna nijansa za pomalo glamurozne ambijente biće pepeljasto siva.

Idealna je za spavaće sobe i sjajno se kombinuje sa belim nameštajem, ali i sa detaljima živih boja kao i nameštajem u žutoj boji.

Siva boja se može veoma lepo uklopiti u ambijent opremljen nameštajem u boji drveta. U tom slučaju, zidovi obojeni u neku neutralnu nijansu sive, koja ide ka krem ili „prljavo“ beloj boji, idealno će se uklopiti u prirodnu boju drveta, i celom ambijentu dati određeni „organski“ karakter.

uređivanje doma
Koje su najbolje boje na zidovima

Siva boja idealna zamena za belu 

Čak iako ne čeznete za radikalnim promenama i volite jednostavno uređenje stana i radnog prostora, određene nijanse sive mogu vam biti idealna zamena za belu boju zidova.

Ovim izborom nećete izgubiti ništa od svoje jednostavnosti ali ćete promeniti svoj životni ili radni prostor, što je svakako veoma važno svakom od nas.

Za koju god nijansu sive se opredelili, ne smetnite sa uma, da moderno uređenje kuće i stana, zahteva kvalitetnu opremu i najsavremenije boje koje imaju posebna svojstva i štede vaše vreme i novac.

Ukoliko ste kreativni i imate slobodnog vremena, bojenje zidova preuzmite na sebe. Biće daleko zabavnije a krajnji rezultat će vas više oraspoložiti.

Preporuka