back to top

Pet lekcija o vezama koje uglavnom prekasno naučimo

Kada se radi o vezama, svako je bar jednom napravio neku grešku, a iako sigurno ne možete da se vratite u prošlost i promenite određeni ishod, ono što možete jeste da naučite poneku dobru lekciju pa te greške više ne ponavljate.

veza Pet lekcija o vezama koje uglavnom prekasno naučimo

Donosimo vam šta sve to o vezama često naučimo prekasno:

PRVA LEKCIJA: BUDITE JASNI
Posle odličnog prvog sastanka dogovorili ste se za odlazak na večeru, međutim, samo dan pre muškarac koji vam se sviđa javlja da ipak neće biti u mogućnosti da dođe. I dok bi inače za vreme tog nesrećnog poziva tri puta duboko udahnuli i glumeći smirenim i ledenim glasom mu rekli: “Pretpostavljam da je ovo tvoj način da mi kažeš da ovo s nama baš i neće ići.” Umesto već korišćenih fraza i obrazaca ponašanja, jasno ga pitajte šta to znači i tražite odgovor na pitanje koje vas progoni. Takođe, nemojte biti agresivni pa mu recite: “Trebalo bi mi malo pojašnjenje. Na isti način sa mnom je raskinuo bivši dečko, pa nisam baš sigurna da li si stvarno zauzet ili mi, pak, ovim otkazivanjem želiš nešto da poručiš?”

Ako tako postupite pa to kažete smirenim glasom, postići ćete efikasnost, a isto tako i pružiti priliku da budete iskreni jedno prema drugome. Ako stvarno ne želi više s vama da se viđa, ta rečenica mirno izrečena podstaći će ga da bude iskren. Međutim, ako je zauzet, jednostavno ćete dogovoriti novi termin izlaska te se tako rešiti svih sumnji, piše Huffington Post.

DRUGA LEKCIJA: NJEGOV GOVOR TELA
Bez obzira na to koliko dugo ste zajedno i iako vam je već rekao da je spreman da bude u ozbiljnoj vezi s vama pa ste se čak i dotakli teme braka, ponekad nije sve što kaže apsolutno istinito. Kako biste se uverili da ono što govori zaista i misli, promatrajte izraze njegovog lica te govor tela. Zato, u određenim situacijama zanemarite njegove reči i pratite govor tela – saznaćete puno više nego što se nadate.

Ako sumnjate u njegovu želju za brakom i porodicom, promatrajte ga u određenim situacijama kao što je odlazak na venčanje vaših prijatelja. U trenutku kada počnu da vas zapitkuju o datumu vašeg venčanja, promatrajte kako reaguje. Ako se znoji više od samog mladoženje, naglo pije čašu za čašom, gleda u prazno, iznenada ga nešto strašno zanima na mobilnom – možda je vreme za pauzu u vašoj vezi, a ne za korak dalje.

TREĆA LEKCIJA: VAŠ GOVOR TELA
Baš kao što treba osmotriti njegov govor tela, isto tako bacite oko i na svoj govor tela. Možda imate potpuno isti ukus, zanimanja, hobije i interese, o njemu imate samo najlepše reči, ali znači li to da ćete uvek i zauvek biti srećni i zaljubljeni, pa je li stvarno on onaj “pravi”? Malo razmislite o tome i zaustaviti se na vreme, ako je to potrebno.

ČETVRTA LEKCIJA: LOŠ SEKS
Naravno da će seks ponekad biti loš i apsurdno je očekivati da će to njihanje pod čaršavima svaki put biti nezaboravno i najbolje u životu. Međutim, isto tako, ni loš seks ne može da postane pravilo, a dobar seks izuzetak. Bez obzira na to koliko vaš partner bio dobar, zgodan i zabavan, loš seks je nešto što se teško može tolerisati u vezi. Pokušajte da popravite svoj seksualni život, uvedite neke promene, recite jasno šta želite, poslušajte šta on želi, ali ako nikako ne ide na bolje, možda bi trebalo da razmislite o novom partneru.

PETA LEKCIJA: KO JE KRIV?
Naravno da ne možete uvek da se slažete i da su razmirice deo svakodnevnog života, ali bez obzira na sve, vaš partner ne može da bude apsolutni krivac za sve. Uveče ste pospremili stan, postavili večeru, a on je jednostavno ležao i gledao televiziju – naravno da ste na to poludeli i možda je u toj situaciji pogrešio, ali ne može samo on biti sto posto kriv za tu situaciju. U vezama nikada niko ne može da 100 posto greši ili da pak 100 posto bude u pravu, jer inače nikada niko ne bi ostajao zajedno. Razmislite malo šta ste mogli da preduzmete da vaš odnos bude ravnopravniji, a energiju umesto na raspravu, potrošite na pronalaženje rešenja i primirja, prenosi T portal.