back to top

Seks ili Facebook?

facebook logo Seks ili Facebook?Rezultati nedavno sprovedenog istraživanja pokazali su da bi žene pre provele dve nedelje bez seksa nego bez pristupa internetu.
Izgleda da smo se preselili u virtuelnu realnost. Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da bi se, verovali ili ne, 57 odsto žena radije odreklo seksa nego imalo ograničen pristup internetu tokom 14 dana, piše “Mondo“.
U anketi koja se bavila uticajem interneta i društvenih mreža na seksualni život učestvovalo je 1.020 žena, a rezultati su stvarno poražavajući. Osim što bi se čak 57 odsto žena odreklo seksa u zamenu za neometan pristup internetu, dva odsto ispitanica izjavilo je im se često dešava da prekinu seks da bi tvitovale ili proverile profil na Facebooku.

Osim toga, žene mogućnosti koje pružaju nove tehnologije doživljavaju kao prednost: veliki procenat ispitanica izjavio je da partneru redovno šalje seksi fotke ili provokativne SMS-ove.

Ali, tehnologija “jednom rukom daje, a drugom uzima”. Iako ovaj vid komunikacije može začiniti vezu, može izazvati i brojne probleme: više od 40 odsto ispitanica priznalo je da i kada su u stalnoj vezi redovno flertuju sa drugim muškarcima onlajn, prenosi “Dejli mejl”.