back to top

Zašto ne pričamo o ženskoj masturbaciji?

O ženskoj masturbaciji, čini se, i dalje se govori kao o tabu temi. Da li jedna aplikacija može da promeni situaciju i ohrabri žene da same pronađu “put do srećnog kraja”?

zenska masturbacija Zašto ne pričamo o ženskoj masturbaciji?

 

“Voleti svoje telo, na svaki mogući način, nije greh. Nema više srama, nema više tajni. Sreća ima svoju novu misiju: da oslobodi svet budalastih društvenih stigmi”, navodi programerka i dizajnerka Tina Gong.

Ne bi li ostvarila ovaj cilj, ona je osmislila aplikaciju pod nazivom “Happy Play Time”, kojom kroz igru želi da ohrabri žene da uzmu stvar u svoje ruke i otkriju čari masturbacije.

“Seksualnost je jedan od osnovnih instinkta ljudskog bića. Osećati se prijatno po pitanju svog seksualnog užitka preduslov je za to da možete zdravo da prihvatite zadovoljstvo od drugih, ali i da vi njih zadovoljite. Kako možete da razmenjujete zadovoljstva sa nekim ako ne razumete šta želi vaše telo? Zbog toga je masturbacija, i učenje o masturbaciji, jedna od ključnih životnih lekcija”, piše Gong u svom blogu.

“Nažalost za veliki broj žena, postoji kulturološka stigma koja nas odvlači od samozadovoljavanja. ‘Happy Play Time” je tu da ukloni sve barijere. Pričajući otvoreno i na zabavan način o ženskoj masturbaciji, tu smo da napravimo prvi korak ka istinskom seksualnom oslobođenju”, zaključuje ona.

Prema podacima objavljenim na njenom sajtu, čak 46.6 posto žena uživa u masturbaciji samo jednom mesečno. To nimalo ne čudi, ako se uzme u obzir da se o ženskoj masturbaciji i danas uglavnom ne govori.

Očekivani su rezultati da svaka peta žena masturbira pre spavanja, kao i to da žene koje su u dužim vezama masturbiraju ređe, navodi Gong.

Najveći broj žena masturbira u periodu od 25. do 29. godine, dok se prvi put u samozadovoljavanje upuštaju u periodu od 10. do 14. godine.