back to top

Deset znakova da nemate dovoljno seksa

Malo ste ljuti, pa tužni, pa vam se čini da nešto nedostaje u vašem životu? Ako malo razmislite o korenima problema, možda ćete zaključiti da je za sve kriv – seks, tačnije, nedostatak seksa. Evo još nekoliko naznaka da bi nedostatak strasti i užitaka mogao biti odgovoran za loše raspoloženje.

ljubav2 Deset znakova da nemate dovoljno seksa

Bez obzira na to jeste li u ozbiljnoj vezi ili ne, ovih 10 indikatora mogu vam (ali i ne moraju) ukazati na to da se možda ipak ne seksate dovoljno i da ste zato nesrećni i nezadovoljni.

1. Intimno područje
Uopšte vas ne zabrinjava što vam intimno područje nije doterano, niti nameravate da se depilirate ovih dana? To je jedan od znakova da se niste seksali u poslednje vreme i da ste zanemarili taj segment u životu.
2. Tužni ste
Endorfin koje otpušta mozak zadužen je za dobro raspoloženje. Možete učiniti nekoliko stvari da se osećate bolje i povisite nivo endorfina. Jedna od njih je seks koji osim dobrog raspoloženja ima i neke zdravstvene beneficije.
3. Samo bi se svađali
Dokazano je da nedostatak seksa muškarce i žene pretvara u prave iritantne svađalice. Ako ste primetili da rado započinjete svađe i rasprave, zapitajte se kad ste zadnji put uživali u fizičkim strastima.

4. Nedostatak samopouzdanja

Neka istraživanja pokazuju da dobar seks pomaže samopouzdanju. Ako vam se čini da nemate dovoljno samopouzdanja kod kuće i na poslu, probajte biti aktivniji u krevetu.
5. Seks s bivšim
Jako mu se želite javiti i prepustiti njegovim dodirima, a znate da je to loša ideja s obzirom na to da imate zajedničku prošlost? I to je jedan znak da vam nedostaje seks, ali probajte pronaći alternativni put do zadovoljstva.
6. Bes
U nekim trenucima vam se čini da biste dragog mogli bez grižnje savesti udariti šakom jer vas neopisivo nervira? Kažu da je tanka linija između ljubavi i mržnje, ali tu energiju preusmerite na rešavanje problema i odvedite partnera u spavaću sobu.
7. Pritisak obaveza
Više ni ne znate koji je dan u sedmici, ali čim ujutro otvorite oči, znate da vam je dosta posla i obaveza. Olakšajte sebi svakodnevnu kolotečinu i upijte malo ljubavi.
8. Niste svoji
Niste svoji u poslednje vrijeme mada je sa zdravljem sve u redu. Probajte opuštenost dostići seksom.
9. Tempirana bomba
Ako se osećate poput tempirane bombe i čini vam se da ćete partneru istresti sve u lice i to na nimalo pažljiv i konstruktivan način, zamislite se nad sobom i probajte dokučiti zašto se toliko toga nakupilo da ste pred eksplozijom.

10. Nešto vam nedostaje

U vezi ste do nedavno bili kao u oblacima, ali sada se nešto promenilo i čini vam se da nešto nedostaje. Možda ste zapali u rutinu i treba samo malo truda da se vratite na staro ili još bolje.