back to top

Kako povećati usne u 4 koraka?

Kako povećati usne i pravilno ih njegovati?

Pitanje kako povećati usne je jedno od najčešćih pitanja koje brine ljepši spol. Pune usne su oduvijek bile simbol ženskog seksipila, osobito ako se na njima nalazi crveni ruž.

U zadnjih nekoliko godina možemo primijetiti kako su punije usne postale veliki modni trend, no bez obzira na to ne želi svaka žena pod kirurški nož.

Da li postoji način kako povećati usne sa šminkom i stvarima koje svakodnevno koristimo? Odgovor je naravno!

Danas osim kirurških zahvata, botoxa i raznih filera znamo i za prirodne načine povećanja usni. Efekat podmlađivanja lica se postiže uz botoxe i filere koji su sve popularniji.

Prije nego krenemo na trikove i savjete koji mogu pomoći u povećanju usana, važno je da odradimo temu njege usana.

Prije svega najvažnije je njegovati usne, paziti na njihovu hidrataciju i raditi prirodni piling. Za njegu možete koristit kupovne balzame koje nanosite više puta na dan.

Ako niste fan kupovnih balzama koji hidratiziraju usne, tada možete usne jednostavno namazati s kokosovim uljem, poželjno prije spavanja.

Bez spavanja nema normalnog, zdravog funkcionisanja. Otkrijte ovdje šta nam tijelo poručuje kada se trgnemo iz sna.

Kako bi otklonili odumrle stanice kože s usnica, potrebno je do tri puta tjedno napraviti laganiji piling.

Hijaluron pomaže u povećavanju usana ali i zatezanju kože. Najbolje kreme sa hijaluronom ne moraju biti skupe a imaju isti efekat čak i bolji!

Piling možete jednostavno napraviti uz čistu četkicu za zube tako što ćete sa njome kružnim pokretima lagano prelaziti preko usana.

kako povecati usne
Kako povećati usne u 4 koraka?

Kako povećati usne uz pomoć prirodnih sastojaka?

Sami prirodni pripravci za povećanje usana postaju sve popularniji, razlog je njihovo djelovanje na cirkulaciju u usnama.

Prirodne pripravke za povećanje usana danas dijelimo na dvije komponente: Baza koja njeguje usne, čine ju najčešće maslinovo, kokosovo ili bademovo ulje, kao i pčelinji vosak i shea maslac.

Aktivni sastojak koji se dodaje u navedenu bazu i tako potiče cirkulaciju u usnama kako bi se dobilo njihovo povećanje.

Radi se najčešće o cimetu u ulju ili prahu, kajenskom papru, ulju peperminta, đumbiru, čiliju. Važno je napomenuti da ukoliko osjetite nuspojave kod navedenih pripravaka da ih odmah skinete s usana.

Postavlja se pitanje kako povećati usne uz navedene pripravke? Cimet i maslinovo ulje, cimet ovdje iritira sluznicu i tako potiče cirkulaciju koja daje povećani izgled, dok maslinovo ulje njeguje usne.

Potrebna vam je 1/2 šalica maslinovog ulja i 2 štapića cimeta. Štapići se umoče u maslinovo ulje u potpunosti, pripravci stoje 2 tjedna i tek onda možete s prstima malenu količinu umasirati na usne.

kako povecati usne
Kako povećati usne u 4 koraka?

Pripravak možete hermetički zatvoriti i koristiti kada želite. Kokosovo ulje i ulje paprene metvice, paprena metvica isto kao i cimet potiče cirkulaciju, dok kokos djeluje kao hidratacija.

Potrebna vam je 1 čajna žličica kokosovog ulja i 6 kapljica ulja paprene metvice. Ulje metvice dodate u kokosovo ulje i pomiješate, zatim sastojke umasirate na usne.

Čili i maslinovo ulje, čili će uzrokovati blagi otok što će instantno povećati usne. Potrebno je pomiješati 1 čajnu žlicu maslinovog ulja i prstohvat čili praha, zatim se pripravak nanosi na usne, čekate do 5 minuta i onda uklonite.

Potrebno je nakon uklanjanja nanijeti hidratizirajući balzam. Svi navedeni pripravci se mogu čuvati u hermetički zatvorenim staklenkama i primjenjivati po potrebi i želji.

Isto tako imajte na umu da u navedenim procesima kako povećati usne uz pomoć prirodnih sastojaka vaše usne mogu peckati i biti iziritirane, zato je bitno redovito ih hidratizirati.

kako povecati usne
Kako povećati usne u 4 koraka?

Nemojte očajavati ako nemate usne kao Anđelina Džoli, već naučite kako da u samo četiri koraka stvorite iluziju punijih i senzualnijih usana!

Šta vam je potrebno?

  • Korektor
  • Olovka u boji usana
  • Providni sjaj
  • Svetlucavi sjaj
  • Četkica za ruž

Prvi korak

Nanesite tanki sloj korektora uz ivicu donje i gornje usne. Korektor će reflektovati svetlost pa će usne delovati punije.

Drugi korak

Iscrtajte ivicu usana olovkom. Slobodno idite i preko ivice, jer će korektor ublažiti prazninu između usne i olovke.

Treći korak

Koristeći se četkicom, nanesite providni sjaj. Možete upotrebiti i ruž u najdražoj nijansi ili onaj u boji vaših usana.

Četvrti korak

Na sredinu donje usne nanesite malo svetlucavog sjaja. On će takođe reflektovati svetlost, te će usne delovati punije.

Preporuka