back to top

Napravite spektakularan klubski look: Saveti za savršeno šminkanje za dobar provod

Šminkanje za izlazak može biti prava umetnost, a svaka žena ima svoj jedinstveni stil i preferencije kada je u pitanju šminka.

Bez obzira da li volite prirodan izgled ili dramatičan glamur, postoji nekoliko koraka i saveta koji vam mogu pomoći da se našminkate za izlazak i izgledate fantastično.

Ovog vikenda ste planirali ste da se dobro provedete uz odličnu elektronsku muziku na nekom od beogradskih splavova ili klubova.  Sve što želite  je da se pripremite za nezaboravnu noć uz savršeno šminkanje koje će odražavati vašu energiju i stil.

Prvi korak u procesu šminkanja za izlazak je priprema kože. Čišćenje lica je ključno kako biste uklonili sve nečistoće i višak ulja. Nakon toga, nanesite hidratantnu kremu kako biste hidrirali kožu i stvorili glatku površinu za šminkanje. Ako planirate dugu noć, koristite primer kako biste produžili trajanje šminke.

Saveti za savršeno šminkanje za dobar provod
Saveti za savršeno šminkanje za dobar provod

Nakon što ste pripremili kožu, vreme je da nanesete tečni puder ili BB kremu. Birajte nijansu koja odgovara vašem tenu kako biste postigli prirodan izgled. Puderom fiksirajte puder i matirajte T-zonu ako imate masnu kožu. Za posebne prilike, možete koristiti korektor da sakrijete nedostatke.

Sledeći korak su obrve. Pravilno oblikovane obrve mogu transformisati ceo izgled. Popunite ih olovkom ili senkom za obrve, prateći prirodni oblik. Ako su vam obrve retke ili neujednačene, možete koristiti gel za obrve da ih fiksirate i oblikujete.

Nakon obrva, pređite na oči. Za večernji izlazak, dramatičan izgled očiju je često popularan izbor. Počnite sa senkama za oči. Koristite svetliju nijansu kao bazu na celom kapku, a zatim tamniju senku za konture. Blendajte senke kako biste postigli mekane prelaze. Ako želite dodatni efekat, možete koristiti sjajne senke ili šljokice za večernji sjaj.

Saveti za savršeno šminkanje za dobar provod
Saveti za savršeno šminkanje za dobar provod

Nakon senki, nanesite ajlajner. Crni ajlajner je klasičan izbor za dramatičan izgled, ali možete eksperimentisati sa različitim bojama ako želite da budete kreativni. Ajlajnerom istaknite oblik vaših očiju i nanesite ga uz liniju trepavica. Za još više dramatike, možete koristiti gel ajlajner ili ajlajner u stiku.

Nakon toga, nanesite maskaru kako biste istakli trepavice. Dugačke, guste trepavice će vam dodati očaran izgled. Ako želite da dodate još više volumena, možete koristiti veštačke trepavice.

Sada je vreme za rumenilo i hajlajter. Nanesite rumenilo na jagodice obraza kako biste dobili svež izgled. Hajlajter nanesite na vrhove jagodica, nos, luk ispod obrva i unutarnji ugao oka kako biste dodali sjaj i definiciju.

Na kraju, nanesite ruž za usne. Birajte boju koja se slaže sa ostatkom šminke i vašim stilom. Da biste produžili trajanje ruža, možete koristiti olovku za usne kao podlogu.

Saveti za savršeno šminkanje za dobar provod
Saveti za savršeno šminkanje za dobar provod

Nakon što ste završili sa šminkanjem, proverite da li je sve dobro fiksirano pomoću spreja za fiksiranje šminke. Ovo će vam pomoći da šminka ostane sveža tokom celog izlaska.

Važno je napomenuti da je šminkanje za izlazak prilika da se izrazite i zabavite, pa nema pravila. Eksperimentišite sa bojama, tehnikama i proizvodima dok ne pronađete svoj jedinstveni stil. I najvažnije od svega, budite samopouzdane i zabavite se dok se pripremate za veče puno zabave i avanture.

Sada kada ste spremni, obucite se u svoju omiljenu klubsku odeću, dodajte nakit i spremni ste za veče puno zabave na splavovima Beograd. Ne zaboravite poneti sa sobom osnovne šminkerske proizvode za eventualno popravljanje šminke tokom noći, ali verujte u svoj izgled i uživajte u svakom trenutku na plesnom podijumu.

Preporuka