back to top

Kad voliš dvojicu istovremeno

Možda dosad nisi ni pomišljala na mogućnost da bi se u tvom životu, uz dečka, mogao pojaviti još neko zbog koga tvoji otkucaji srca postaju sve brži. No, to ne znači da ti se to ne može dogoditi. Što se događa kada postaneš svesna svojih emocija prema nekome ko nije tvoj dečko? Je li moguće voleti dvojicu istovremeno?

521827 prevara Kad voliš dvojicu istovremeno

Da, moguće je, ali tu se radi o različitoj vrsti ljubavi. I zato ne treba mešati stvari. Psiholozi tvrde da je u većini slučajeva onaj koji je iznenada ušao u naš život i rasplamsao našu pomalo uspavanu maštu, ujedno i onaj u čijem slučaju nije u pitanju ljubav, već strast.

Period u kojem postaješ svesna da se tvoj odnos sa dečkom menja, posebno u dužim vezama, period je u kojem se tvoja pažnja počinje usmeravati na druge muškarce.
To ne znači da ste se ti i dečko prestali da se volite, već da je između vas nestala ona početna zaljubljenost od koje oboje imate leptiriće u stomaku. A upravo taj neko novi donosi uzbuđenje koje ti očigledno nedostaje
Ponekad je reč isključivo o bezopasnom flertu, ali se ponekad ta granica pomera toliko da mu dopustiš da uđe u tvoj život, a upravo je tu najveća zamka – da ti se zbog osećaja da radiš nešto zabranjeno taj drugi učini privlačnijim nego što zaista jeste, dok ti istovremeno osećanja prema partneru počinju slabiti.

Ono što zatim sledi mora biti iskreno preispitivanje toga što zaista želiš. Zato ti savetujemo da ne donosiš nagle odluke, da zbog fizičke sreće koju ti donosi neko novi, ostaviš osobu s kojom te veže mnogo više, a to je međusobno poverenje i razumevanje.

Strast je prolazna i može da se dogodi da kada ona nestane, na površinu isplivaju svi njegovi nedostaci, koji su možda čak i mnogo veći od onih koje ima tvoj sadašnji dečko.
Najpametnija opcija je da iskrenim razgovorom ti i dečko pokušate da nađete najbolje rešenje kako da popravite vaš odnos i uzburkate stare strasti, jer ljubav je još uvek tu.
Sedenje na dve stolice je najgora moguća opcija, jer nikome ne donosi ništa dobro. Zato se dobro koncentriši i pruži svojoj vezi još jednu šansu. A ako ni tada ne možete pronaći zajednički jezik, onda je možda stvarno vreme za raskid i za započinjanje nečeg novog.