back to top

Prva godina veze najlošija za brak

Jedno istraživanje pokazalo je da je najmanja verovatnoća za neverstvo prva godina veze, kada smo zaljubljeni i potpuno „sluđeni“ hormonima.

05 brak prve godine 620x0 Prva godina veze najlošija za brak

Tvrde da u toj fazi ne vidimo ni partnera realno, a kamoli nekog drugog. Tada se čini da je baš on „pravi/prava“, deluje nam kao da smo pronašli srodnu dušu za čitav život.
Međutim, kada se strasti stišaju, kada se pred očima „razbistri“, ostaje nam istina kako izgleda veza ili osoba sa kojom smo.

Upravo zbog toga stručnjaci za ljubavne odnose tvrde da je prva godina veze najlošija za ulazak u brak, jer se ti brakovi najlakše raspadaju.

Statistike pokazuju da „instant“ porodice, odnosno parovi koji se upoznaju i dobiju dete u prvih godinu dana poznanstva imaju najmanje šansi da ostanu zajedno. Ipak, ni to nije pravilo, često je demantovano u praksi, ali ima najlošije statističke šanse.

Prevare su najređe u vezama gde vlada ljubav, ali ona zrela, lišena posesivnosti i želje da se bude zajedno non-stop. Takođe, i seks je veoma bitan, pa istraživanja pokazuju da se u vezama u kojima je seksualni život zadovoljavajući za oba partnera, prevara ređe dešava.