back to top

Idealna mjesta za nanošenje parfema

Obavijeni mirisnim ogrtačem svog omiljenog parfema, i muškarci i žene osećaju se mnogo lepše i zadovoljnije. A evo na koje sve „vruće tačke“ treba staviti mrvicu parfema da bi se on najbolje osetio.

Idealna mjesta za nanošenje parfema može poboljšati njegovu dugotrajnost i učiniti da miris bolje dolazi do izražaja.

Idealna mjesta za nanošenje parfema – savjeti

 1. Unutrašnja strana zgloba: Nanesite malu količinu parfema na unutrašnju stranu zgloba. Ova zona je često topla i omogućava mirisu da se širi.
 2. Unutrašnja strana lakta: Slično kao i zglob, unutrašnja strana lakta je topla zona koja će pomoći da se miris širi.
 3. Vrat: Nanesite parfem na prednji i bočni dio vrata. Ovo će omogućiti da miris bude primjetan kada se približite drugima.
 4. Iza ušiju: Ovo je još jedno toplije područje koje je dobro za nanošenje parfema.
 5. Između grudi: Nanesite malu količinu parfema između grudi za suptilan, privlačan miris.
 6. Unutrašnja strana koljena: Ovo je još jedno toplije područje koje možete koristiti za nanošenje parfema.
 7. Dlakavi dijelovi tijela: Dlake na tijelu mogu zadržati miris duže vrijeme, pa možete nanijeti parfem na nekim dlakavim područjima, kao što su članak ili grudi.
 8. Na suhom dijelu kose: Ako želite da parfem traje duže, možete raspršiti malu količinu na suhoj kosi ili češljem, a zatim češljem proći kroz kosu.

Važno je napomenuti da trebate koristiti parfem umjereno i ne pretjerivati kako biste izbjegli da miris bude prejak ili neprijatan. Također, imajte na umu da miris parfema može reagirati s vašom kožom i tijelnom kemijskom ravnotežom, pa je uvijek dobro testirati parfem prije nego ga redovito koristite.

Idealna mjesta za nanošenje parfema
Idealna mjesta za nanošenje parfema

Kako produžiti trajanje parfema?

Postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste produžili trajanje parfema i osigurali da miris ostane svjež i primjetan tijekom dana:

 1. Hidratizirana koža: Parfem se bolje prianja na hidratiziranu kožu. Stoga redovito hidratizirajte kožu koristeći losione ili kreme bez mirisa prije nanošenja parfema.
 2. Nanošenje na tačnim mjestima: Kao što sam već spomenuo u prethodnom odgovoru, važno je nanositi parfem na toplim dijelovima tijela kao što su unutrašnja strana zgloba, vrat, unutrašnja strana lakta i sl. Ova mjesta pomažu mirisu da se bolje širi.
 3. Ne trljajte parfem: Nakon nanošenja parfema, nemojte ga trljati. Trljanje može slomiti mirisne molekule i smanjiti trajnost parfema.
 4. Ne nanosite previše: Prekomjerno nanošenje parfema može učiniti da miris postane prejak i neugodan. Umjereno koristite parfem.
 5. Upotreba parfemirane kozmetike: Ako želite pojačati miris parfema, razmislite o korištenju parfemiranih proizvoda za njegu tijela kao što su gelovi za tuširanje, losioni ili dezodoransi istog mirisa.
 6. Kvalitetni parfemi: Kvalitetni parfemi obično traju duže od jeftinijih varijanti. Razmislite o investiciji u parfem visoke kvalitete koji će duže ostati na koži.
 7. Pohranjivanje na pravilan način: Čuvajte parfem na hladnom i tamnom mjestu, daleko od izravne sunčeve svjetlosti i vrućine. To će pomoći očuvanju njegove kvalitete.
 8. Promijenite miris s vremenom: Naše osjetilo mirisa ima tendenciju da se privikne na stalno korištene mirise, što može rezultirati manjom percepcijom mirisa. Zato povremeno promijenite parfem kako biste zadržali svježinu i uživanje u mirisu.

Pravilnim nanošenjem i održavanjem parfema možete produžiti njegovu trajnost i uživati u njemu tijekom cijelog dana.

Idealna mjesta za nanošenje parfema
Idealna mjesta za nanošenje parfema

Najbolji parfemi za žene

Izbor parfema je vrlo osobna stvar i ovisi o individualnim preferencijama i kemiji tijela. Ono što može biti “najbolji” parfem za jednu osobu, možda neće odgovarati drugoj.

Idealna mjesta za nanošenje parfema
Idealna mjesta za nanošenje parfema

Ipak, postoje neki popularni parfemi za žene koji su stekli široku popularnost i hvale se raznovrsnim mirisnim notama. Evo nekoliko takvih parfema:

 1. Chanel No. 5 – Klasik među parfemima s cvjetnim i aldehidnim notama.
 2. Dior J’adore – Elegantan parfem s cvjetnim i voćnim notama.
 3. Gucci Bloom – Cvjetni parfem s mirisima jasmina, tuberoze i kineskog kamelija.
 4. Viktor & Rolf Flowerbomb – Sladak i cvjetni parfem s notama cvijeta naranče, jasmina i pačulija.
 5. Marc Jacobs Daisy – Osvježavajući parfem s cvjetnim i voćnim notama.
 6. Tom Ford Black Orchid – Senzualan i bogat parfem s notama crne orhideje, začina i vanilije.
 7. Yves Saint Laurent Mon Paris – Cvjetno-voćni parfem s notama jagode, jasmina i pačulija.
 8. Lancôme La Vie Est Belle – Slatki i cvjetni parfem s notama kruške, irisa i vanilije.
 9. Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt – Osvežavajući parfem sa slanim notama i mirisima drva.
 10. Chloe Eau de Parfum – Delikatno cvjetni parfem s notama magnolije, ruže i cedra.

Kako biste pronašli najbolji parfem za sebe ili kao poklon, preporučuje se da isprobate različite mirise na svojoj koži i vidite kako se razvijaju tijekom vremena.

Također, razgovarajte s prodavcima u specijaliziranim trgovinama za parfeme koji vam mogu ponuditi savjete i uzorke. Važno je odabrati parfem koji vam se sviđa i koji odgovara vašem osobnom stilu i preferencijama.

Preporuka