back to top

Čupanje obrva koncem

Pinceta možda odlazi u neki muzej kozmetike. Novi hit u kozmetici je čupanje obrva koncem. Najnoviji trend u Evropu i Ameriku stigao je iz Indije.

Stručan naziv za čupanje obrva koncem jeste “threading”. Stilisti kažu da se dlačice na ovaj način uklanjaju veoma precizno. Antibakterijski konac od svile i pamuka namota se oko svake dlačice i lagano klizi po koži.

Dlačice se mogu brzo ukloniti, za obrve je potrebno od pet do petnaest minuta, a za nausnice tri minuta. Jedina mana ove metode, jeste, bol koji je za neke jači nego kod čupanja obrva voskom ili pincetom.

Čupanje obrva koncem, poznato i kao “threading” ili “tradicionalno oblikovanje obrva koncem,” je metoda uklanjanja dlačica obrva pomoću posebno tretiranog pamučnog konca. Ova tehnika je popularna jer omogućava precizno oblikovanje obrva i uklanjanje neželjenih dlačica.

cupanje obrva koncem
Čupanje obrva koncem

Kako počupati obrve koncem?

Evo kako se izvodi postupak čupanja obrva koncem:

  1. Priprema: Prvo, kozmetičar ili osoba koja izvodi postupak će dezinficirati područje oko obrva i ruke kako bi spriječili infekcije.
  2. Priprema konca: Dugi komad pamučnog konca će se saviti i presaviti kako bi se stvorila petlja. Konac će biti napet između prstiju.
  3. Uklanjanje dlačica: Osoba koja izvodi postupak će brzo i precizno pomicati petlju konca preko dlačica obrva. Konac će uhvatiti dlačice i izvaditi ih iz korijena. Ovaj postupak se ponavlja kako bi se oblikovale obrve prema želji.
  4. Smirivanje kože: Nakon završetka čupanja obrva koncem, obično će se nanijeti hladni oblog ili losion kako bi se smirila koža i smanjila iritacija.

Prednosti čupanja obrva koncem uključuju preciznost u oblikovanju obrva i brže rezultate u usporedbi s čupanjem pincetom, budući da se u jednom prolazu može uhvatiti više dlačica.

cupanje obrva koncem
Čupanje obrva koncem

Osim toga, ova metoda može smanjiti rizik od urastanja dlačica, što je čest problem kod drugih metoda uklanjanja dlačica.

Važno je napomenuti da čupanje obrva koncem zahtijeva vještinu i iskustvo, pa se preporučuje da se postupak obavlja od strane obučenog stručnjaka kako bi se izbjegle neželjene ozljede ili iritacije kože.

Također, budite svjesni da nakon postupka koža može biti osjetljiva, pa je važno brinuti se o njoj i izbjegavati izlaganje suncu i korištenje proizvoda koji bi mogli izazvati iritaciju.

Prednosti čupanja obrva koncem

Čupanje obrva s koncem, poznato i kao “threading” ili “tradicionalno oblikovanje obrva koncem,” ima nekoliko prednosti koje ga čine popularnom tehnikom uklanjanja neželjenih dlačica obrva:

Preciznost: Threading omogućava izuzetnu preciznost u oblikovanju obrva. Ovo je posebno korisno za stvaranje čistih i definiranih obrva, uklanjanje neželjenih dlačica na vrlo precizan način te postizanje simetrije obrva.

Brzina: Tehnika threadinga je brza i efikasna. U jednom prolazu koncem možete uhvatiti više dlačica, što znači da postupak oblikovanja obrva može biti gotov brže nego kod nekih drugih metoda.

Smanjen rizik od iritacije: Za razliku od depilacije voskom, koja može izazvati iritaciju ili crvenilo kože, threading obično manje iritira kožu jer ne koristi kemikalije ili vrući vosak.

cupanje obrva koncem
Čupanje obrva koncem

Smanjen rizik od urastanja dlačica: Threading smanjuje rizik od urastanja dlačica jer se dlačice uklanjaju iz korijena, a ne pucanjem ili kidanjem iznad površine kože.

Trajnost: Obrve oblikovane tehnikom threadinga obično traju duže jer se dlačice uklanjaju iz korijena, što usporava njihov ponovni rast.

Prirodna alternativa: Threading je prirodna metoda uklanjanja dlačica koja ne koristi kemikalije ili vrući vosak, što je privlačno osobama koje preferiraju prirodne tretmane.

Manje alergijske reakcije: Threading rijetko izaziva alergijske reakcije, što je dobro za osobe s osjetljivom kožom ili onima koji su skloni alergijama na vosak ili kemikalije.

Ekonomičnost: Postupak threadinga obično je ekonomičan, budući da je potrebno malo materijala (samo pamučni konac) i nije potrebno kupovati skupe proizvode.

Iako threading ima mnoge prednosti, važno je napomenuti da ovu tehniku treba izvoditi iskusni profesionalac kako bi se postigao najbolji rezultat i izbjegle neželjene komplikacije.

Preporuka