back to top

Čokoladna pita

cokoladna pita 1392998455 27788 Čokoladna pita

Mleveni keks pomešati sa kakaom i belancima, da se dobije homogena smesa. Okrugli kalup obložiti smesom i uzdići ivice. Izbockati viljuškom. Ispeći koru – 10 minuta na 180° stepeni.

Jogurt sipati u posudu. Istopiti čokoladu na niskoj temperaturi ili u mikrotalasnoj. Dodati par kašika jogurta da se masa smlači, pa sve uliti uposudu sa jogurtom. Izmešati.

Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. U ovom slučaju: razmutiti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri, a zatim ugrejati i mešati dok se ne rastope sve mrvice. Dodati jogurtu i čokoladi.

Preliti preko ispečene kore i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru. Ukrasiti čokoladnim topingom i lešnicima.