back to top

Palačinka koja to nije

Iskoristite sezonsko voće i napravite neobičnu palačinku sa kruškama.

kuvanje Palačinka koja to nije

 

Potrebno:

– 2 kruške (ili jabuke)

– Pola šolje šećera

– Četvrtina šolje brašna

– 3 jaja

– Šolja mleka

– Kesica vanillin šećera

– 1 kašika putera

– Malo soli

– Pola kašičice cimeta

– 2 kašike šećera

Priprema:

– Zagrejte rernu na 200 stepeni.

– Podmažite pleh. Oljuštite kruške i isecite svaku na osam delova. Poređajte ih u pleh.

– Umutite jaja i dodajte brašno, mleko, vanilin šećer, puter, so i šećer. Sastojke mutate kratko, ni pola minuta.

Ovu smesu prelijte preko krušaka. Pecite u srednje ugrjanoj rerni, od 25 do 30 minuta. Kada izvadite iz “palačinku” pospite cimetom i po želji šećerom u prahu. Vratite u rernu i pecite još oko minut, dok površina ne postane braonkaste boje.

Poslužite toplo.