Iskoristite sezonsko voće i napravite neobičnu palačinku sa kruškama.
Potrebno:
– 2 kruške (ili jabuke)
– Pola šolje šećera
– Četvrtina šolje brašna
– 3 jaja
– Šolja mleka
– Kesica vanillin šećera
– 1 kašika putera
– Malo soli
– Pola kašičice cimeta
– 2 kašike šećera
Priprema:
– Zagrejte rernu na 200 stepeni.
– Podmažite pleh. Oljuštite kruške i isecite svaku na osam delova. Poređajte ih u pleh.
– Umutite jaja i dodajte brašno, mleko, vanilin šećer, puter, so i šećer. Sastojke mutate kratko, ni pola minuta.
Ovu smesu prelijte preko krušaka. Pecite u srednje ugrjanoj rerni, od 25 do 30 minuta. Kada izvadite iz “palačinku” pospite cimetom i po želji šećerom u prahu. Vratite u rernu i pecite još oko minut, dok površina ne postane braonkaste boje.
Poslužite toplo.