back to top

Pileća krem čorbica sa celerom

supa Pileća krem čorbica sa celeromTri razloga zbog kojih ćete često praviti ovu čorbu: brzo i lako se sprema, neodoljivog je ukusa i puna je vitamina.

Za pripremu ove čorbe biće vam porebni sledeći sastojci:

  • 1 parče pilećeg filea
  • 1 velika čargarepa
  • 1 srednji koren celera
  • 1 glavica crnog luka
  • 7 čenova belog luka
  • 2 kašike integralnog brašna
  • 1 šolja mleka
  • so
  • biber
  • ulje
  • malo pavlake

Skuvajte meso u litar vode , 1 kašičicom soli i glavicom crnog luka koju ste prethodno ispekli na plotni. U drugoj šerpi propržite krakto i na tihoj vatri beli luk, pa dodajte seckanu šargarapu i narendan celer. Dodajte malo supe u kojoj se meso kuvalo i dinstajte koji minut. Dodajte meso koje ste isekli na sitne kockice. Nalijte supom i mlekom i pustite par minuta da se sve zajedno krčka. Na kraju razmutite u malo supe 2 kašike brašna i sipajte nazad u šerpu. Kad je gotovo, poslužite toplo sa dodatom pavlakom.

Izvor: moodiranje.com