Tri razloga zbog kojih ćete često praviti ovu čorbu: brzo i lako se sprema, neodoljivog je ukusa i puna je vitamina.
Za pripremu ove čorbe biće vam porebni sledeći sastojci:
- 1 parče pilećeg filea
- 1 velika čargarepa
- 1 srednji koren celera
- 1 glavica crnog luka
- 7 čenova belog luka
- 2 kašike integralnog brašna
- 1 šolja mleka
- so
- biber
- ulje
- malo pavlake
Skuvajte meso u litar vode , 1 kašičicom soli i glavicom crnog luka koju ste prethodno ispekli na plotni. U drugoj šerpi propržite krakto i na tihoj vatri beli luk, pa dodajte seckanu šargarapu i narendan celer. Dodajte malo supe u kojoj se meso kuvalo i dinstajte koji minut. Dodajte meso koje ste isekli na sitne kockice. Nalijte supom i mlekom i pustite par minuta da se sve zajedno krčka. Na kraju razmutite u malo supe 2 kašike brašna i sipajte nazad u šerpu. Kad je gotovo, poslužite toplo sa dodatom pavlakom.
Izvor: moodiranje.com