Haljina na preklop proslavila 40. rođendan

Haljina na preklop, koju je Dajana fon Firstenberg proslavila početkom 1970-ih, imala je u Los Anđelesu svoju rođendansku proslavu.

haljine Haljina na preklop proslavila 40. rođendan

 

Otvaranju izložbe “Putovanje jedne haljine” (Journey of a Dress) prisustvovale su juce brojne zvedze šou biznisa, među kojima Demi Mur, Tobi Megvajer, Mariza Tomei, Edvard Norton i Džo Džonas.

Kako prenosi AP, postavka prikazuje najdraže haljine čuvene američke kreatorke, nastale tokom protekle četiri decenije, kao i neke njene najnovije kreacije inspirisane starim stilovima i materijalima.

Parazol - Protiv parazita

Sedamdesetih godina Dajana fon Firstenberg je u jednoj maloj tekstilnoj fabrici počela da eksperimentiše sa žersejem i kratkim baletnim majicama na preklop. Došla je na ideju da majice pretvori u haljine i upisala se u knjigu istorije mode.

Godine 1975. prodala je pet miliona ovih haljina koje se obavijaju oko tela i zatvaraju s prednje strane, a odgovaraju svim tipovima žena.

Firstenberg je tada izjavila za “Njusvik” i “Vol Stri džornal”, na čijim se naslovnicama našla, da “dizajnira za žene koje vole da budu žene”.

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!