back to top

Elegantno, romantično, urbano

U okviru Beogradske nedelje mode dizajnerka Milica Opačić predstavila se kolekcijom Chic&Leathe” za jesen-zimu 2013/14. Inspirisana je stilom tridesetih godina i namenjena modernoj i elegantnoj ženi. Retro krojevi, forme, dužine, kombinovani su sa modernim dizajnom i materijalima. U kolekciji dominiraju kožne mini-suknje, pantalone, lagane elegantne košulje, kaputi u “militari” stilu… Od materijala preovlađuju koža u različitim bojama, meki štof, kašmir i svila, a od boja siva, crna, senf-žuta i ljubičasta.

zp moda 620x0 Elegantno, romantično, urbano

 

Dizajner Mihano Momosa u svojoj novoj kolekciji Rare ostao je dosledan svom prepoznatljivom dizajnu bajkovitih ženstvenih haljina. Karakterišu ih klasični i lepršavi modeli, ukrojene kragne, prefinjene manžetne, resice, romantična čipka… Dominantan desen romantičnog božura preliva se od prljavo roze do biserno bele, a od materijala, osim čipke, zastupljeni su i svila, til, taft.

Novu kolekciju predstavio je i brend UGG Australia. Inspirisana je soul muzikom, umetnošću Nju Orleansa i boemskim kvartovima. Čini je obuća dizajnirana od svetlucavih materijala, kao i modeli ukrašeni šljokicama, animal šarama, u jarkim bojama. Upečatljiva je i obuća sa militari detaljima i popularnim kaišićima i nitnama.