back to top

Zašto vaš partner neće da se obaveže?

Ako vaš partner ima problem sa bilo kakvom vrstom obaveza prema vama na duže od par sati, onda njegov problem sa vezivanjem vuče korene iz detinjstva.

devojka vija decka Zašto vaš partner neće da se obaveže?

Da li će se partner u vezi obavezati ili ne u ozbiljnoj meri zavisi od ponašanja njegovih roditelja, tvrde rezultati nove studije Univerziteta u Tel Avivu.

Istraživači, koji su ispitivali osobe starosti od 22 do 28 godina, pronašli su da strah od vezivanja govori da su im roditelji tokom detinjstva bili ili nezainteresovani ili previše nametljivi. Npr, ako mu roditelji nisu bili važan deo detinjstva, ima sklonost da izbegava obavezu kao znak odbrambenog mehanizma, dok u isto vreme traži intimnost i potvrđivanje.

S druge strane, oni čiji su roditelji bili previše zaštitnički nastrojeni samo žele da ih neko ostavi na miru, što je obično njihov razlog straha od vezivanja.

Nameće se pitanje da li je ovakva veza osuđena na propast? Ne pod obavezno. Na vama je da odlučite da li je vaš partner vredan toga da se borite i preispitate dobre strane vaše veze.