back to top

Sanovnik zgrada – šta znači sanjati zgradu?

Zgrada na javi može biti sinonim za građevinu kao takvu, te za neku ustanovu (zgrada bolnice; suda; policije)

Zgrada najčešće označava višespratnicu sa više stanova, a u kojoj žive ljudi koji su u stalnom međusobnom kontaktu, ali koji se u isti mah uopšte nikada dovoljno niti upoznaju niti se zbliže.

Šta znači sanjati zgradu? Iako zgrada kao takva, nije naročito čest motiv u snovima, ona shodno događajima ili situacijama u kojima se sanja, može da ima pozitivnu ili negativnu simboliku, a što će i biti detaljnije i malo i bolje razjašnjeno u nastavku ovog teksta.

Sanjati kako u snu vidite zgradu 

Kada ste sanjali da u snu vidite zgradu, na javi takav san označava da ćete vi uspeti da postupno dođete do uspeha i postignuća ciljeva, ali da je potrebno strpljenje i predanost, kako biste dospeli do željene pozicije i ostvarili napredak u svim životnim aspektima. 

sanjati zgradu
Šta znači sanjati zgradu?

Sanjati da je zgrada u vašem snu vrlo visoka i vi joj „ne vidite kraj“ 

Ukoliko ste sanjali vrlo visoku zgradu, kojoj ne možete da „naslutite kraj“, na javi označava vašu potrebu da postignete nešto bolje ili više od onoga što već imate, ali i treba da se pripazite da vas ili nerealne ambicije ili prevelika pohlepa, ne „spotaknu“, i ne dovedu do toga, da umesto uspeha doživite vrlo veliki i bolan poraz.

Sanjati kako vidite sasvim „nisku“ zgradu od nekoliko spratova 

Ako ste sanjali neku vrlo nisku zgradu, koja ima samo nekoliko spratova, te više podseća na neku porodičnu kuću, na javi ima značenje da ste neko ko nije sklon rizicima ili srljanjima u životu, te da su vam za sreću i zadovoljstvo potrebne sasvim male stvari, i da ste neko ko je vrlo skroman. 

Sanjati staru i oronulu zgradu koja je „pred rušenjem“ 

San u kome ste videli oronulu i vrlo staru zgradu, koja samo što se nije srušila, ima na javi jasno i  direktno značenje da ste u velikom strahu da će neki projekti na kojima ste vi vrlo dugo i predano radili, da propadnu, te i da ćete vi biti izloženi kritikama i podsmehu, svojih nadređenih ili osoba sa kojima ste sarađivali. 

Sanjati da živite u zgradi u kojoj nema drugih stanara 

Kada ste sanjali da ste vi jedini stanar u nekoj zgradi, na javi ima konotaciju da ste vrlo usamljeni ili da se osećate nezadovoljno i neispunjeno, jer za vas niko nema dovoljno vremena, i osećate da ste uskraćeni i za pažnju i za nežnost, te da ste vi svakome „zadnja rupa na svirali“. 

sanjati zgradu
Sanjati zgradu tumačenje sna

Sanjati sasvim novu i lepu zgradu u kojoj želite da se „nastanite“ 

Ukoliko ste sanjali neku sasvim novu i lepu zgradu, na javi ima značenje da ste vi osoba koja je vrlo površna i koja procenjuje druge na osnovu spoljašnjosti i fizičkog izgleda, te da vam je pak važna samo „ljuštura“, i ne trudite se da ikoga bolje upoznajete i shvatite, a što vam se vrlo često „vrati“ izdajom i lošom procenom, kada se nađete u situaciji da vam treba savet ili pomoć. 

Sanjati da sedite ispred zgrade 

Ako ste sanjali kako sedite ispred zgrade, i vrlo ste zamišljeni i „odsutni“, na javi to označava ili da ste neodlučni i da ne znate da li da poslušate sebe ili druge, te da ste osoba koja je vrlo lakoma i povodljiva, pa i vrlo često zbog toga pravite velike greške i propuste. 

Sanjati da tražite svoju zgradu jer ste se izgubili 

Kada u snu ne uspevate da pronađete zgradu u kojoj živite, jer su sve okolne zgrade potpuno iste i ni na jednoj nema broja, na javi to simbolizuje da ste sasvim „zastranili“ u nekim svojim željama i nadanjima, te da ste uspeli da upropastite velike i dobre šanse koje ste imali, i stalno ponavljate i iste greške i ne uspevate da shvatite suštinu problema, i da se pokrenete i preduzmete radikalne ili svrsishodne poteze. 

sanjati zgradu
Šta znači sanjati zgradu?

Sanjati da ulazite u neku zgradu 

Ukoliko ste sanjali kako ulazite u neku zgradu, na javi je to simbol skorih nagrada i/ili priznanja koje ćete dobiti za svoj rad i trud, te i postizanje velikog poštovanja i ugleda u društvu. 

Sanjati da izlazite iz zgrade 

Kada ste sanjali kako u snu napuštate neku zgradu, i ne osvrćete se „za sobom“, na javi ima jasnu  konotaciju da ste svesni da treba da prošlost ostavite iza sebe, te da krenete napred, u ostvarenja i u napredak, i da će vam uskoro sve u životu krenuti onako kako ste uvek i želeli i očekivali.

Preporuka