back to top

Sanovnik petao – Šta znači sanjati petla?

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati petla?

Šta znači sanjati petla? Snovi o petlu mogu da imaju različitu simboliku, a nešto više o tome saznaćete u nastavku teksta.

Ako sanjate kako vidite petla, onda je to znak da ste vi dosta prepotentna osoba koja voli da se hvali.

U skorije vreme ćete sigurno ostvariti neki veći uspeh i počećete mnogo da se hvalite zbog toga, a ljudi će zbog tog hvalisanja početi da vas izbegavaju.

Ovaj san bi trebalo da vas podstakne da budete malo umereniji i da se ne hvalite na sav glas postignutim uspesima.

Međutim, postoje i drugačija tumačenja sna u kojem vidite petla. Naime, prema nekim tumačenjima, ovaj san može ukazivati na bolest koja će zadesiti vas ili neku osobu koja vam je bliska.

Najverovatnije će na vreme doći do izlečenja bolesti, ali u vama će svakako uvek ostati strah da se ta bolest ne javi ponovo.

sanjati petla
Šta znači sanjati petla?

Sanjati kako čujete petla

Ako sanjate kako čujete petla, onda je to znak da ste vi primorani da slušate neku osobu kako se neprestano hvali i veliča sebe.

Vas to ponašanje jako iritira i vi se trudite da izbegavate tu osobu, ali okolnosti vas uvek postavljaju negde u blizini te osobe.

Ovaj san bi samo trebalo da vas opomene da sačuvate svoje mišljenje za sebe i da ne ulazite ni u kakve konflikte i diskusije u budućem periodu.

Alternativno, san u kojem ste čuli petla kako kukuriče može da bude najava za neke loše vesti koje vas očekuju u predstojećem periodu.

Najverovatnije ćete primiti vesti koje se tiču vaše celokupne budućnosti, tako da ćete morati da odustanete od nekih svojih planova i ciljeva.

Sanjati više petlova

Ako sanjate više petlova na jednom mestu, taj san predstavlja najavu za neprijatne situacije, svađe i diskusije koje vas očekuju u predstojećem periodu.

Najverovatnije ćete imati problema na poslu, a trebalo bi da se čuvate poslovnih partnera i kolega koje vas smatraju konkurencijom.

Sanjati kako se petlovi bore

Ako sanjate kako se petlovi bore, onda je to znak da vas neka osoba u vašem okruženju smatra svojim suparnikom.

Takođe, moguće je da i vi vidite u nekoj osobi suparnika, odnosno suparnicu. Najverovatnije je u pitanju ljubav, ali može se desiti da se simbolika ovog sna odnosi i na posao.

sanjati petla
Šta znači sanjati petla?

Sanjati kako koljete petla

Ukoliko ste u snu klali petla, onda je to znak da vi niste zadovoljni svojom pozicijom na poslu, ali ste primorani da radite tu i da trpite sve što vam se dešava.

Sanjati da hranite petla

Hraniti petla u snu ukazuje na to da se mnogo trudite da kontrolišete sebe, ali i sve oko vas. Ovakvi snovi se tumače kao potreba da držite sve konce u svojim rukama i da sačuvate mušku energiju u sebi, bez obzira na to bili muškarac ili žena.

Sanjati da drugi hrane petla

Ako ste sanjali da drugi hrane petla to implicira da neko ima kontrolu nad vama. Verovatno određenu osobu doživljavate kao autoritet i nemate ni potrebu ni nameru da mu/joj se suprotstavljate.

sanjati petla
Sanovnik petao – Šta znači sanjati petla?

Sanjati da ste kupili petla

Kupovati petla u snu ukazuje na to da će vaš trud i rad početi da se isplaćuje. Moguće je da će poslodavac uočiti koliko ste mu važni za dobro funkcionisanje preduzeća, te će vam povećati platu. Nije isključeno da će vam biti ponuđeno bolje plaćeno radno mesto.

Sanjati da ste nekome dali petla

Ako ste sanjali da ste nekome poklonili petla to znači da morate da shvatite izreku „put do pakla je popločan dobrim namerama“. Ma koliko nekoga voleli ne smete sebi da dozvoljavate da mu/joj se mešate u život, namećete svoje ideje, odluke i planove.

Ovo se posebno odnosi na odrasle osobe koje su savršeno sposobne da se brinu o sebi. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži.

Sanjati da ste ukrali petla

Ukrasti petla u snu može da bude znak da ste vrlo vešt manipulator. Vi možete da relativno lako nagovorite druge ljude da se ponašaju onako kako vi želite. Vaše metode donose više nego dobre rezultate.

Preporuka