back to top

Sanovnik voda – Šta znači sanjati vodu?

Šta znači sanjati vodu? Sanovnik otkriva detaljno tumačenje sna!

Voda je prilično čest motiv u snovima i može imati različita značenja. Prema većini tumačenja, voda u snu predstavlja odraz naše podsvesti i psihe. Osim toga, svi znamo da je voda simbol za protok života i životne energije. Ona još simboliše ozdravljenje, znanje i oporavak. Postoje i tumačenja prema kojima je voda simbol žene odnosno majke. Naravno, simbolika sna se menja ako je voda nemirna i uzburkana. Ukoliko želite da saznate nešto više o simbolici ovih snova, savetujemo vam da pročitate ovaj tekst.

U ovom tekstu ćemo se baviti tumačenjem snova u kojima se voda javlja kao dominantan motiv. Reći ćemo vam šta ti snovi znače i kako ih treba tumačiti. Naravno, važno je da se što više detalja iz sna uzme u obzir, kako bi se san što pravilnije protumačio. Važno je analizirati glavni motiv i situaciju u kojoj se on pojavio, ali i prisetiti se što više sporednih motiva i spojiti ih u jednu celinu.

sanjati vodu
Sanovnik voda – Šta znači sanjati vodu?

Da li je voda u vašem snu bila mirna ili je bila uzburkana? Da li ste hodali po vodi ili ste upali u nju? Da li je možda voda koju ste pili bila mutna? Da li vas je neko isprskao vodom? Sve su ovo moguće okolnosti koje mogu da se jave u vašem snu i da odrede njegovu simboliku.

U nastavku ćete videti nešto više o ovim snovima i videćete kako se ti snovi tumače. Ukoliko volite da se bavite tumačenjem snova, sigurni smo da će vam se ovaj tekst jako dopasti i da će vam biti od koristi.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati vodu?

Sanjati čistu i mirnu vodu. Ako ste sanjali vodu koja je čista i mirna, onda je to dobar znak. Ovaj san ukazuje na to da ste vi u skladu sami sa sobom, odnosno da u vašem umu vladaju mir i harmonija. Nema ničega što vas muči u ovom momentu i što bi moglo izazvati eventualne nemire. Vi se osećate jako dobro i smireno i sve u vašem životu ide baš onako kako treba.

Alternativno, san u kojem ste videli mirnu i čistu vodu može da bude i simbol podmlađivanja, rađanja novog života, izlečenja i plodnosti. Sve u svemu, simbolika ovog sna je pozitivna i ukazuje na uspešan i srećan period koji je pred vama. Vi ćete napredovati na gotovo svim životnim poljima, tako da nema razloga da se brinete za svoju budućnost.

Sanjati mutnu vodu. Ukoliko je voda u vašem snu bila mutna, onda to nije dobar znak. Zapravo, mutna voda u snu simboliše loše emocije koje vas ispunjavaju. Vi ste ogorčeni i puni mržnje prema svima oko vas. Osim toga, nezadovoljni ste sobom i konstantno vas muče nemiri i preokupacije. Ma koliko pokušavali, vi nikako ne uspevate da pronađete svoj mir.

Smatrate da niste dobro shvaćeni u sredini u kojoj živite i nailazite na nerazumevanje. Ono što je vama potrebno jeste da uspostavite mir u svom umu i svojoj duši i da se oslobodite svih loših emocija. Savetujemo vam da se malo više posvetite sebi i da odete na odmor. Pokušajte pozitivnije da razmišljate jer jedino tako možete biti spokojni, zadovoljni i srećni.

Sanjati kako ste uronjeni u mutnu vodu. Ako ste sanjali da ste uronjeni u mutnu vodu, to je onda znak da su vaše negativne emocije prevršile svaku meru, odnosno vi se toliko gušite u njima da to više nije podnošljivo. Osećate se jako loše i ne vidite način da izađete iz te situacije. Kao i u prethodnom primeru, sanjarica vam savetuje da pokušate malo da promenite svoje stavove i uverenja i da razmišljate malo pozitivnije.

Sanjati da pijete vodu. Ako ste u snu pili vodu, značenje tog sna zavisi od toga da li je voda koju ste pili bila čista ili mutna. Ako ste sanjali da je voda koju ste pili bila čista, onda taj san ima pozitivnu simboliku i najavljuje dane radosti i izobilja. U periodu koji dolazi vi ćete se osećati jako dobro i uživaćete u svemu što imate. – (Sanjati vodu)

Međutim, simbolika ovog sna je suprotna ako ste sanjali kako pijete mutnu vodu. Mutna voda u snu ukazuje na bolest koja će zadesiti lično vas ili neku osobu koja vam je bliska. Ukoliko sanjate da pijete mutnu vodu, savetujemo vam da povedete malo više računa o sebi i o svom zdravlju u predstojećem periodu. – (Sanjati vodu)

Sanjati da neko prosipa vodu po vama. Ukoliko ste sanjali da neko prosipa vodu po vama ili da vas kvasi vodom, taj san se može tumačiti na dva načina. Prema nekim tumačenjima, ovaj san znači da je vreme da odustanete od nekog cilja jer svi pokušaji da ga ostvarite su uzaludni. Vaši stavovi nisu dobri i ne bi trebalo više da pokušavate da postignete to što ste naumili. – (Sanjati vodu)

Međutim, druga tumačenja kažu da je vreme da oslobodite svoje emocije i da ih malo više pokazujete dragim ljudima. Nemojte svoje emocije držati u sebi, već jasno stavite do znanja nekome da vam je stalo do njega. – (Sanjati vodu)

Sanjati da hodate po vodi. Ukoliko ste sanjali kako hodate po površini vode, taj san predstavlja dobar znak. Zapravo, vi ste jako samosvesna osoba koja uspeva u potpunosti da kontroliše sve svoje emocije, bilo da su one pozitivne ili negativne. Vi uvek realno razmišljate i ne dozvoljavate emocijama da vas preplave. Vi ste jako samopouzdana osoba koja veruje u sebe i koja uvek postupa ispravno. – (Sanjati vodu)

sanjati vodu
Sanovnik voda – Šta znači sanjati vodu?

Sanjati uzburkanu vodu. Ako je voda u vašem snu bila uzburkana i sa talasima, to nije dobar znak. Ovaj san ukazuje na to da vam emocije u potpunosti izmiču kontroli i da niste u stanju da se izborite sa njima. – (Sanjati vodu)

Sanjati da padate u mutnu vodu. Ako ste u snu pali u mutnu vodu, to je loš predznak. Naime, u periodu koji dolazi očekuje vas dosta tuge i bola. Verovatno ćete sami napraviti mnoge greške koje će vas skupo koštati. Kasnije ćete se kajati zbog toga što ste uradili i trebaće vam dosta vremena da ispravite svoju grešku i da se osećate bolje. Ukoliko ste sanjali da padate u mutnu vodu, savetujemo vam da dobro razmislite pre nego što donesete bilo kakvu važnu odluku, kako kasnije ne biste zažalili. Takođe, nemojte biti brzopleti već uvek dobro razmislite pre nego što nešto kažete ili uradite. – (Sanjati vodu)

Sanjati vodu koja ide iz slavine. Ukoliko ste sanjali kako voda ide iz slavine, taj san se može tumačiti na više različitih načina, zavisno od toga ko upravlja slavinom. Ukoliko ste sanjali kako vi lično upravljate slavinom i pritom ne uspevate da kontrolišete vodu koja izlazi iz nje, onda je to znak da vi niste sposobni sami da rešite neke okolnosti koje su zapravo veoma jednostavne. Najbolje bi bilo da zatražite pomoć od prijatelja ili neke druge bliske osobe, kako biste ostvarili svoj cilj. – (Sanjati vodu)

Ako ste sanjali kako neka druga osoba upravlja slavinom, onda je to znak da vi nemate svoje sopstveno mišljenje i stavove i da neko drugi uvek odlučuje umesto vas. Vi zapravo nemate kontrolu nad svojim sopstvenim životom i dopuštate drugima da vam kroje sudbinu. Ovaj san bi trebalo da vam posluži kao opomena da postanete malo samostalniji i da konačno uzmete život u svoje ruke. Vreme je da počnete sami da donosite odluke i da određujete kakav će vam život biti. – (Sanjati vodu)

Sanjati poplavu u kući. Ako ste sanjali kako se u vašoj kući dogodila poplava, to je samo znak da su vas u potpunosti obuzele emocije na javi. Moguće je da su u pitanju ljubavne emocije vezane za neku osobu, ali u pitanju mogu biti i neke negativne emocije kao što su ljubomora i ogorčenost koje su u potpunosti preuzele kontrolu nad vašim životom. – (Sanjati vodu)

Prema još nekim tumačenjima, poplava u kući ukazuje na to da dolazi period kada ćete biti suočeni sa mnogim brigama i problemima. Vi ćete se naći u jako teškoj životnoj situaciji i moraćete da uložite dosta truda kako biste izašli iz nje. – (Sanjati vodu)

Sanjati vodopad. Ukoliko ste sanjali vodopad, taj san uvek ima pozitivnu simboliku, tako da možete da se opustite. Ovaj san ukazuje na to da vas očekuje period harmonije, bogatstva i sreće. Zapravo, imaćete uspeha kako na poslovnom, tako i na ljubavnom planu. Vaše zdravstveno stanje će takođe biti veoma dobro. Sve u svemu, dolazi jako lep i blagorodan period za vas i vašu porodicu, tako da nema razloga da se brinete za bilo šta. – (Sanjati vodu)

To bi bili neki od snova u kojima voda dominira kao motiv. Mogli ste da vidite kako se tumače snovi o vodi i kakva je njihova simbolika. Kao što smo već rekli, od ključnog značaja je da detaljno analizirate sve okolnosti iz sna i da ih objedinite u jednu celinu. Samo tako možete otkriti pravu simboliku vašeg sna. – (Sanjati vodu)

Međutim, treba napomenuti i to da snovi o vodi ne moraju uvek da imaju određenu simboliku. Na primer, ako ste u skorije vreme bili na jezeru ili ste se možda kupali u reci, ako ste videli vodopad ili ako ste bili u nekoj situaciji u kojoj je voda ostavila utisak na vas, onda je voda u snovima samo odraz dešavanja na javi. U tom slučaju neće biti potrebno da pokušavate da protumačite svoj san jer on odražava samo ono što vam se zaista desilo u realnom životu. – (Sanjati vodu)