Prirodne boje za jaja
– Stavite jaja u jednom sloju u stari lonac.
– Zalijte vodom tako da sva jaja budu pokrivena.
– Dodajte kašičicu sirćeta.
– Dodajte sastojke za prirodnu boju.
– Što više materijala za boju upotrebite to će boja biti intenzivnija.
– Stavite da prokuva.
– Smanjite temperaturu i pustite da kuva petnaestak minuta.
– Ako ste zadovoljno bojom izvadite jaja iz tekućine.
– Prirodno bojena jaja neće biti sjajna, pa trebate uzeti kuhinjsku
krpu i malo ulja kako biste ih ulaštili.
– Laštite ih jedno po jedno.
Ljubičasta – U vodu dodajte cvet ljubičice, manju količinu ljuske crvenog luka, čaj šipka i crnog vina.
Plava – Borovnice, crveni kupus, sok od crnog grožđa.
Zelena – Španać i tečni hlorofil.
Smeđa – Jaka kafa, instant kafa, crni čaj.
Crvena – mnogo ljuske crvenog luka, višnje, brusnice.
Žuta – ljuske oraha.