back to top

Pet stvari koje ne smeš da radiš na dan randevua

IDEŠ na važan dejt, svadbu svoje najbolje drugarice ili poslovni događaj na kojem želiš da blistaš pa si ostavila sve pripreme za taj dan? 

Istina je da je tretmane poput feniranja, brijanja nogu i lakiranja noktiju najbolje uraditi isti dan kako bi rezultati bili sveži, no postoje neke stvari koje je važno završiti barem jedan do dva dana pre “važnog događaja”.

randevu Pet stvari koje ne smeš da radiš na dan randevua

1. Nanošenje kreme za samopotamnjivanje

Kremu za samopotmnjivanje nikako nemoj nanositi na sam dan važnog izlaska. Velika je verovatnoća da se boja neće razviti kako bi dobila željeni efekat, krema će možda ostaviti mrlje na tvojoj svečanoj odeći, a bez obzira na to koliko se puta tuširala – svi će osetiti “sprženi” miris specifičan za ove kreme. Ovaj postupak najbolje je uraditi dan pre samog događaja.

2. Farbanje kose (pogotovo u tamnu boju) u kućnoj radinosti

Boje za kosu, pogotovo one tamne, često ostavljaju mrlje na temenu, ušima ili vratu pa ovaj postupak bolje obavi nekoliko dana ranije ili idi kod frizera za sigurne rezultate

3. Odlazak pedikiru

Odlasci pedikiru često završavaju natečenim i bolnim prstima koji neće dobro reagovati na celonoćno stajanje u štiklama.

4. Depilacija voskom

Depilacija voskom izvrsna je stvar, ali često za sobom ostavlja bolno crvenilo ili crvene tačkice koje neće lepo izgledati u suknji. Reakcije na vosak uglavnom se smiruju nakon 24 sata pa se kod kozmetičarke nikad nemoj naručivati nekoliko sati pre dejta ili venčanja.

5. Depilacija ili izbeljivanje dlačica na nausnicama

Ovaj delikatni postupak često uzrokuje blago crvenilo i iritacije, pogotovo u dodiru sa šminkom. Najbolje je obaviti ga 3 do 4 dana pre važnog događaja.