back to top

Kako da mu saopštiš loše vesti

Možda  si odlučila da raskineš sa njim, možda mu želiš reći da vam treba pauza, a možda ti je samo do malo svađanja. Bez obzira na situaciju, tvoj dečko zaslužuje da mu vest kažeš što je nežnije moguće (osim ako je zaslužio da ga slomiš). Kod davanja loših vesti svom dragom, dobro je držati ovih saveta:

  Kako da mu saopštiš loše vesti

1. Budi ljudsko biće

Čak i ako si jako ljuta i samo želiš izbaciti sve iz sebe, razmisli o tome kako će tvoja vest uticati na njega. Njegovi strahovi i nesigurnosti će zasigurno isplivati na površinu čim kreneš da pričaš, pa pokušaj da se kontrolišeš pre nego mu sve istreseš u lice. Uz to, poštuj njegovu potrebu da reaguje: Ako se naljuti, nemoj mu zamerati tu sasvim očekivanu ljudsku reakciju.

 

2. Budi sigurna u svoju odluku

Jednom kada mu kažeš sve što hoćeš, to više ne možeš povući. Ako nisi sigurna da li je tvoja odluka temeljena na stvarnim problemima ili si jednostavno svadljivog raspoloženja, sačekaj dok se stvari ne razasne same. Najgore što možeš učiniti jeste da doneseš nepromišljenu odluku i pokvaritš nešto što je moglo biti dobro.

 

3. Budi otvorena za kritiku

Tvoja odluka se tebi može činiti sasvim pravilnom, ali to ne znači da ne smeš saslušati šta druga strana ima za reći. Ako kritikuješ svog dečka, budi spremna na protivargumente koje ćeš morati da saslušaš. Bez spremnosti da prihvatiš kritiku delovaćeš nezrelo i bezobrazno, a sigurni smo da će i tvom dečku biti lakše ako se malo izduva. Ovo naravno ne znači da moraš mirno stajati dok te vređa, u tom slučaju možeš bez problema da odeš.