back to top

Činjenice koje morate da naučite o poslu do 35. godine

Mladi ljudi često su spremni na sve kad je posao u pitanju, ali da li je to dobra strategija? Otkrivamo vam šta morate da naučite o poslu do sredine 30-ih godina.

posao Činjenice koje morate da naučite o poslu do 35. godine

Posao zauzima važan deo života. Zahteva i određena pravila ponašanja, ali ako ih ne znate, teško da ćete se snaći na poslu ili u životu.

KOLEGE S POSLA NISU VAŠA PORODICA ILI PRIJATELJI
Ma koliko bili bliski u svakodnevnoj interakciji, vi ste samo kolege koje rade za istu kompaniju. To je sve posao, a niste familija.
NIJEDAN POSAO NIJE VREDAN VAŠEG ZDRAVLJA
Bez obzira na to koliko volite ono što radite i bez obzira na to koliko ste dobri u tome, posao je nestalna kategorija – danas jesi, sutra nisi. Danas možete biti na vrhu, a sutra na dnu. Ništa ne uzimajte previše k srcu – ni uspehe, ali ni neuspehe. Posao nije vaš život.
BIRAJTE KAKAV ČOVEK ŽELITE DA BUDETE
Bez obzira da li ste direktor u nekoj velikoj firmi ili portir na ulazu, vi ste samo čovek. A kakav čovek ćete biti zavisi od vas.
NE POSTOJI RECEPT ZA USPEH
Kada ste išli u školu, stvari su bile jednostavne – ako učite i trudite se, uspeh neće izostati. Na poslu, na žalost, takva pravila ne važe. Nekad i najobrazovanija osoba koja najbolje radi posao je poslednja na hijerarhijskoj lestvici. Nema tu puno logike, osim nade da će se stvari menjati nabolje.
OTKAZ IMA ONO ZNAČENJE KOJE MU DATE
Da, otkaz definitivno ne ulazi u srećne životne događaje, ali od njega ne teba da pravite tragediju. Ono što sami budete mislili o tome, tako će i biti. Nemojte dopustiti da vam otkaz određuje identitet.