back to top

Zelena glina: Neguje i leči

Ovaj snažni prirodni antiseptik poseduje izuzetna antiimflamatorna svojstva, remineralizuje ceo organizam, a usled svoje neverovatne apsorpcione moći duboko ga čisti i izvlači iz njega nečistoće i toksine

zelena glina Zelena glina: Neguje i leči

Zelena glina organski je materijal sastavljen od lekovitog vulkanskog pepela koji se nalazi u blizini drevnih vulkana, 20 – 50 metara ispod površine zemlje. Ona sadrži samo prirodan materijal tretiran mehanički, bez ikakvih hemijskih dodataka s mnoštvom esencijalnih minerala, gvožđa oksida i razloženog biljnog materijala kao što su morske trave i alge. Ovaj lekoviti prah zaista je zelene boje; što više vuče ka sivozelenoj, to je manje vredan za naš organizam. Koristi se u alternativnoj medicini kako za unutrašnju, tako i za spoljašnju upotrebu iz brojnih razloga, ali najviše za čišćenje i detoksikaciju zbog svojih ogromnih upijajućih svojstva. Glina se takođe koristi kao pomoć za loše varenje, ublažavanje bolova za vreme menstrualnog ciklusa, za jutarnje mučnine, dijareju i gorušicu. U potpunosti je prirodnog, bio-organskog porekla. Sadrži izobilje dragocenih elemenata sa nekoliko važnih mineralnih oksida kao što su magnezijum, kalcijum, kalijum, dolomit, silicijum, mangan, fosfor, bakar i selen.

DETOKSIKACIJA ORGANIZMA

Teški metali iz ribe, pesticidi iz voća i povrća, hemikalije iz vode… Sve su to faktori koji utiču na hemijsko zagađenje našeg organizma. Glina je prirodni iscelitelj koji deluje mirno, ali prodire u svaku poru našeg tela. To se zove unutrašnje čišćenje, a takođe pomaže telu da se oslobodi loših bakterija, virusa i parazita. Veruje se da poseduje veštačku inteligenciju zbog mogućnosti da oplemeni naše telo hranjivim materijama, dok istovremeno vezuje teške metale i uklanja ih iz organizma. Ukoliko je za oralno konzumiranje, mora biti pročišćena i najčešće će imati višu cenu od gline za kozmetičku upotrebu. Najvažnije svojstvo zelene gline jeste da ona apsorbuje otpadne produkte metabolizma, toksine i masnoću i to se svojstvo koristi kod pripreme kozmetičkih maski, obloga od zelene gline, a može se dodati i u kupke.

GLINA U SLUŽBI LEPOTE

Apsorpciona svojstva zelene gline korisna su u kozmetičkim tretmanima jer uklanjaju nečistoće i toksine iz kože i učvršćuju je, a pri tom stimulušu cirkulaciju. Estetičari je koriste da bi suzili pore kao i za piling. Poznato je da čisti kožu i uklanja fleke, najčešće u obliku glinene maske. Ukoliko imate suvu i osetljivu kožu, masku treba da koriste samo jednom nedeljno jer će glina da apsorbuje vlagu, zajedno sa svim nečistoćama. Maske od zelene gline možete kupiti gotove, a možete uzeti glinu u prahu i, ukoliko vam je koža osetljiva, dodati aloja veru ili 4-5 kapi ulja jojobe, ako vam je koža masna.