back to top

Sanovnik zalutati – Šta znači sanjati da si zalutao?

Sanjati da si zalutao prema sanovniku ima negativnu simboliku

Šta znači sanjati da si zalutao? Na javi je osećaj da je neko zalutao i da se izgubio, vrlo implikativan i zastrašujuć, te stvara neki i vid nesigurnosti, straha, strepnje ili bojazni od nevolja ili neprilika, te težnju da se pronađe spas i da se ostvari povratak na „pravi put“ i da se uspešno povrati svest o realnosti i sigurnost u sebe ili u svoje potencijale i mogućnosti.

Iako nije toliko čest, san u kome neko vidi da se izgubio i da je zalutao, veoma je neprijatan i baš strašan, te označava potrebu da se neko promeni, da se popravi i da pronađe svrhu i želju u sebi, da se ostvari i da se vrati na „utabane staze“, koje su sigurne i koje su prave i osiguravaju sreću i donose nadu u postignuća i ostvarenje rezultata.

sanjati da si zalutao
Šta znači sanjati da si zalutao?

Sanjati da ste vi u snu zalutali 

San u kome ste vi zalutali, na javi ima obično jako negativnu i lošu simboliku, te označava neke vaše unutrašnje strahove i nedoumice, i stalnu borbu da pronađete svoj put i da shvatite svrhu ili postojanja ili života uopšte, te da ostvarite neke svoje dugo potiskivane potencijale, želje i nade. 

Sanjati da je neka osoba u vašem snu zalutala 

Ukoliko ste sanjali da je u vašem snu zalutala neka druga nepoznata osoba, na javi to označava da ste vrlo i nesigurni i da ne uspevate da shvatite i prihvatite svoja osećanja prema nekome, bilo da su ona i pozitivna ili negativna, te da imate strah da se sa nekim suočite i da mu iskažete svoje mišljenje. 

Sanjati da ste zalutali u nekoj gustoj i nepreglednoj šumi

Kada ste sanjali da ste zalutali u nekoj mračnoj i gustoj šumi i da ne možete da nađete izlaz, već se stalno „vrtite u krug“, na javi označava da ste osoba koja je vrlo svesna svoijih grešaka i mana ali da ne radite ništa kako biste se popravili i promenili, već uporno ponavljate sasvim iste stvari i iako ste svesni da nećete uspeti, vi ne odustajete i samo traćite i dragoceno vreme i energiju. 

sanjati da si zalutao
Sanjati da ste zalutali u nekoj gustoj i nepreglednoj šumi

Sanjati da ste zalutali u nekom nepoznatom gradu 

Ukoliko ste sanjali da ste se našli u nekom sasvim nepoznatom mestu i da ste se izgubili, i nema i nikoga da vas posavetuje i da vam pomogne, na javi implicira da ste osoba koja je vrlo tvroglava i ambiciozna, i da sve radite po svom, te ne slušate nikoga i ne prihvatate ničiji savet ili pomoć, te i uvek na kraju nadrljate, i doživite velike poraze, zbog kojih ste razočarani i vrlo uznemireni. – (Sanjati da si zalutao)

Sanjati da ste zalutali u sopstvenoj kući 

San u kome ste se vi izgubili u nekom poznatom prostoru, a pre svega u kući u kojoj vi godinama živite, na javi ima implikaciju da ste neko ko nema sposobnost da shvati i da prihvati, svoje loše i nepoželjne osobine, te da ste vrlo sujetni i da svakoga ko pokuša da vam ukaže na pogreške, lako i okarakterišete kao ličnog neprijatelja, i osobu koja vam se bespotrebno meša u život i odluke. – (Sanjati da si zalutao)

Sanjati da ste zalutali i da vas je neko spasio 

Kada ste sanjali kako ste u snu zalutali, ali da ste naišli na „ruku spasa“, na javi označava da ćete sasvim neočekivano dobiti pomoć i podršku od neke osobe koju ste pogrešno procenili kao svog neprijatelja ili lažljivca i manipulatora, koji želi da vas sputa i da vas iskoristi. – (Sanjati da si zalutao)

Sanjati majmuna ima isto značenje.  – (Sanjati da si zalutao)

sanjati da si zalutao
Sanjati da ste zalutali i da vas je neko spasio 

Sanjati kako ste u snu zalutali ali ste na kraju uspeli da se spasite i pronađete izlaz 

San u kome ste vi sasvim iznenadno zalutali, ali ste sami uspeli da pronađete izlaz i da se spasite, ima na javi konotaciju da ste površni i stalno nezadovoljni i nesrećni, te da težite nečemu što je ili veće ili bolje, i da ne uspevate da sagledate da ste u suštini jako srećna osoba jer imate baš sve u svom životu, i da ste na svim aspektima ispunjeni i mirni, ali da ste neko ko uvek potajno želi ono što i ne može da ostvari, te i što mu je potpuno nedostižno i nemoguće, pa i patite i očajavate bez ikakvog realnog i adekvatnog razloga. – (Sanjati da si zalutao)

Sanjati da ste zalutali na nekom putu i da ne znate kuda da krenete 

Ako ste sanjali da ste vi zalutali na nekom otvorenom putu, te da ste na raskršću i ne znate kuda i treba da krenete, na javi označava da ste u „lavirintu“ emocija, i da ste potpuno nespokojni i vrlo usamljeni i nesrećni, te da se borite protiv sebe i da ste uzaludni i beznadežni, te da treba da se ili promenite ili da prihvatite sebe, jer ćete u suprotnom trpeti samo poraze i gubitke na svim svojim životnim poljima. – (Sanjati da si zalutao)

PREPORUKA