back to top

Sanovnik zamak – šta znači sanjati zamak?

Zamak je na javi neka bajkovita ili istorijska građevina, koja je ispunjena tajnama i skrivenim ili neistraženim odajama, te je sinonim za neku potrebu da se spozna sopstvena unutrašnja svest ili da se prevaziđu strahovi i nedoumice, te da se u sebi otkriju potencijali i/ili mogućnosti koje su dugo bile sputavane ili potiskivane, a koje su pozitivne i dobre, i mogu doprineti promenama na bolje i velikim postignućima i ostvarenjima.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati zamak?

San u kome je zamak dominantan motiv, ima različita značenja i simboliku, zavisno od konkretne i situacije i događaja sa kojima je on u snu povezan, te će i najčešći snovi o zamku i njegova bolja i jasnija tumačenja, biti opisana u nastavku teksta koji sledi.

šta znači sanjati zamak
Sanovnik zamak – šta znači sanjati zamak?

Sanjati da vi u snu vidite neki zamak

San u kome ste vi videli neki zamak, označava na javi neki vaš skori neuspeh ili poraz, a baš i pre svega jer su vaši ciljevi i ambicije sasvim preveliki i nerealni, i niste svesni da vi nemate uopšte i dovoljno ni znanja, niti potencijala da ostvarite sve ono što ste zamislili.

Sanjati da vi živite u zamku

Kada ste sanjali da vi živite u nekom velelepnom i starom zamku, ima na javi konotaciju da ste vi osoba koja je stalno nezadovoljna onim što poseduje, te stalno želite i težite da uzmete nešto više, i da u svim svojim nastojanjima da se nametnete i istaknete, postajete pohlepna osoba koja nikada ne bira sredstva da postigne cilj, pa ste među drugima vrlo često i omraženi i ismevani.

Sanjati kako ste vi vladar u zamku

Ako ste vi sanjali da posedujete zamak i da ste vi u njemu vladar, ima pak pozitivnu simboliku na javi, te implicira da ćete ostvariti velike poslovne i finansijske uspehe, te da ćete u veoma bliskoj budućnosti, biti sasvim bezbrižni i srećni, jer su se svi vaši napori i trud isplatili, i možete da baš i uživate u plodovima svog rada i velikih zalaganja.

Sanjati kako ste zarobljeni u zamku

Kada ste sanjali kako ste zarobljeni u nekom zamku, i nikako ne uspevate da pronađete izlaz i da pobegnete, na javi ima konotaciju da ste vi neko ko stalno beži od odgovornosti i da ćete ubrzo da doživite velike gubitke i neuspehe, te ćete biti vrlo i nesrećni i tužni, i da će vam i novac ili moć i pozicija koju posedujete, doneti više patnji nego zadovoljstva i sreće, jer ste vrlo usamljeni.

Sanjati zamak koji je zastrašujuć i „obavijen“ maglom i trnjem

San u kome je zamak koji vi vidite sasvim obavijen gustom maglom i trnjem, te deluje vrlo pust i strašan, ima konotaciju na javi da ćete se naći pred nekim velikim iskušenjima i teškim izazovima kojima treba da pokušate da se oduprete, jer ćete u suprotnom imati velike neprilike, i čak doći ili u probleme sa zakonom, jer ste se bavili nekim nelegalnim radnjama, kako biste ostvarili ciljeve. – (Sanjati zamak)

šta znači sanjati zamak
Sanovnik zamak – šta znači sanjati zamak?

Sanjati da ste u snu videli kako se zamak ruši

San u kome se neki velelepni zamak ruši pred vašim očima, ima na javi simboliku da će se neki i vaši snovi i nadanja „srušiti“, te da ćete biti sasvim nezadovoljni i neispunjeni na svim svojim i/ili poslovnim ili privatnim životnim aspektima. – (Sanjati zamak)

Sanjati da se sa nekim borite u zamku

Kada ste sanjali da se sa nekim borite u zamku, te da želite da ga vi „zauzmete“ i prisvojite, ima na javi značenje da ste osoba koja je vrlo pohlepna i koja stalno želi da se domogne neke bolje ili pozicije ili ugleda u društvu, ali da su vaši postupci sasvim pogrešni i nemoralni, te da ćete olako da izgubite nečije poštovanje i ljubav koju ste imali, jer ste bliske osobe razočarali svojim delima. – (Sanjati zamak)

Sanjati da želite da kupite neki stari i istorijski zamak

Ukoliko ste sanjali da želite da kupite neki istorijski zamak i da uopšte i „ne pitate za cenu“, ima na javi značenje da ste osoba koja smatra da se sve može kupiti novcem, i da su bogatstvo i pare merilo svega, pa i da su one simbol nečijeg uspeha i ostvarenja, i uopšte ne vidite da sreća nije u pohlepi i novcu, već u sasvim malim stvarima koje vas ispunjavaju i donose vam mir i harmoniju. – (Sanjati zamak)

Sanjati kako vi gradite zamak

Ako ste sanjali da vi u snu gradite zamak, te se vrlo vredno i naporno zalažete da sami postavite i svaki kamen i svaki detalj, na javi ima značenje da ste osoba koja je vrlo analitična i racionalna, i da vi ne volite da bilo šta prepustite slučaju, već težite da sve držite pod svojom kontrolom, i vrlo ste svesni da samo naporan rad i trud, daju dobre i pozitivne rezultate. – (Sanjati zamak)

šta znači sanjati zamak
Sanovnik zamak – šta znači sanjati zamak?

Sanjati zamak koji je nepristupačan i okružen vodom i vi ne možete da u njega uđete

Ako ste sanjali da nemate načina da uđete u neki zamak, jer ne postoji put do njega i on je vrlo i zaštićen i osiguran, na javi ima konotaciju da ste osoba koja se oseća ranjivo i nemoćno, te da ste se vrlo razočarali u neke lažne prijatelje od kojih ste očekivali pomoć i podršku, koja je izostala. – (Sanjati zamak)

Sanjati da stojite pred vratima zamka i da je on sasvim pust i nema ko da vam otvori

San u kome vi stojite pred gvozdenim vratima nekog zamka i uzaludno na njih lupate, jer nema nikoga da vam otvori, ima na javi simboliku nekih vaših uzaludnih pokušaja i nadanja, pa ste vrlo rešeni da odustanete i da se „predate“, jer ste svesni da je sav vaš rad i trud sasvim uzaludan, i da samo traćite svoje vreme i energiju. – (Sanjati zamak)

PREPORUKA