back to top

Pletivo: komadi za svaki dan

Vodeći modni dizajneri za sezonu 2013/14. preporučuju klasične i uvek aktuelne džempere – pulovere, kardigane, rolke, pletene tunike, pelerine… Mogućnosti su beskrajne,a ove komade možete kombinovati s farmerkama, elegantnijim pantalonama, suknjom…

pletivo

Modne kuće poput „Misonija“, „Sent Džona“ i „Tiorija“ za ovu jesen spremile su komade od vune i viskoze, koji su mahom pleteni cik-cak metodom. Ovi džemperi su prilično jednostavni, a neki od njih imaju dekorativne i ojačane ranfle čiji se bod razlikuje od mustre ostatka džempera.

Tekuće sezone, među najtraženijim komadima biće oni s običnim i okruglim okovratnikom, ali su modni dizajneri za ljubitelje rolki kreirali i lagane džempere s rol-kragnom.

Što se tiče boja koje preovlađuju na ovosezonskim pletivima, dominiraju tamnije nijanse – teget i crna – ali su mnogi modeli bele boje, na kojima majstorski rad još više dolazi do izražaja. Zanimljivo su urađeni i prelazi boja, gde na izuzetno atraktivan način crna boja prelazi u sivu, a ova pak u belu, kao i tunika u retro stilu, ukrašena horizontalnim linijama.