LjubavPet najčešćih fetiša

Pet najčešćih fetiša

Fetiše često svrstavamo u kategoriju tabua, ali u odgovarajućoj atmosferi, partneri neće oklevati da podele jedno sa drugim ono što ih zaista uzbuđuje.

Fetis Pet najčešćih fetiša

Ili bar ne bi trebalo da oklevajuTehnički, fetišom se smatra fokus na neživi objekat (cipelu na primer), deo tela (recimo, stopala) ili medijum (poput kože ili svile), koji je od ključne važnosti da bi osoba doživela seksualno uzbuđenje.

Ako to potpuno izmakne kontroli, može se desiti čak da bez objekta interesovanja pojedinac ne može da ostvari seksualni kontakt sa drugom osobom. Pod uobičajenim okolnostima, fetiši su prilično bezopasni. Oni uglavnom imaju sporednu ulogu u zdravom seksualnom životu, i ima ih bezbroj. Skoro svako od nas ima svoju “slabu tačku”, nešto na šta je naročito osetljiv, nešto što dovodi do seksa koji se ne zaboravlja.

Ipak, u moru različitosti, pojedini fetiši uvek se iznova pojavljuju u anketama sprovođenim širom sveta. Evo pet najčešćih fetiša, počevši od jednog relativno “mladog”.

Pirsinzi
Iako nisu u vrhu liste osoba svih generacija, kod osoba mlađih od 40 godina, pirsinzi su čest fetiš. Pirsing na jeziku, usni, bradavicama, ali i genitalni pirsinzi visoko su na listi onoga što se smatra uzbudljivim. Često se iza ovoga krije činjenica da su ponekad direktno uključeni u seksualnu igru, počevši od ideje o “probijanju” koja je, naravno, u direktnoj vezi sa pirsingom, do kontrasta hladnog i tvrdog metala na toplom, mekom telu.

Ponekad i druge modifikacije telesnog izgleda, kao što su recimo tetovaže, mogu imati snažan erotski naboj i biti duboko seksualne za pojedince.

Sledeći na listi je fetiš koji je mnogo šire (i duže, istorijski gledano) zastupljen.

Kosa
Malo je stvari na svetu koje mogu biti tako senzualne i erotične na jedan prefinjeni način kao raskošna, negovana ženska kosa.

Ovaj fetiš češći je kod muškaraca, iz očiglednih razloga. Ponekad ogleda u želji da kosa partnerke bude na neki način uključena u seksualni čin, pa tako ima muškaraca koje uzbuđuje da ih žena dodiruje pramenom kose, ili recimo vole da tokom odnosa drže partnerku za kosu. Od ovog “opšteg” pristupa, idemo ka pojedinačnom: neke ljude uzbuđuje samo određeni tip, pa recimo imate muškarce koji žude za riđokosim devojkama, ili za brinetama sa talasastom kosom ili… blajhanim plavušama.

Žene takođe imaju svoje slabe tačke koje se mogu podvesti pod ovo, recimo, ima onih koje “padaju” na bradicu od “tri dana”…

Još jedan relativno čest fetiš koji u osnovi ima keratin? Nokti, naročito dugi, na negovanim, lepim šakama. Najčešće crveni.

Sledeći fetiš mogao bi se svrstati i u kategoriju “moda”.

Koža
Ovom fetišu širom sveta posvećeni su brojni klubovi, i on je uvek pri vrhu liste najčešćih fetiša. Koža, naročito crna koža postala je neraskidivo povezana sa seksom, naročito ako je nosi žena, a i dobrom frajeru u crnoj kožnoj jakni nije lako odoleti…

Često povezivana sa sado-mazo igricama, koža je fetiš koji prevazilazi granice među generacijama i polovima. Kožne pantalone, korseti, čizme, rukavice… Možda je stvar u tome što donose dašak animalnog, a možda je ključ u tome što deluje i pomalo zastrašujuće, a mala doza straha na nesvesnom nivou donosi gotovo nekontrolisano uzbuđenje u realnosti.

Osim kože, česti fetiši su i svila, krzno i lateks.

A sad, fetiš koji uključuje i oblik.

Cipele
Cipele su jedan od najčešćih fetiša kada se radi o neživim objektima. Ali, ovde se ne radi o ženi koja ima 50 ili 500 pari. Cipele su uglavnom muški fetiš, odnosno, najčešće muškarci fantaziraju o seksu sa ženom koja na sebi ima samo par cipela sa vrtoglavim potpeticama.

Ako je ta fantazija u rangu fetiša, onda je važno i kakva je štikla, koje su boje cipele (crvene i crne su favoriti) da li se vide prsti ili ne, a ima i onih koje ništa ne uzbuđuje kao prizor nage žene u kožnim čizmama…

I konačno, u cipeli…

Stopala
Nekim ljudima, stopala su samo – stopala, nimalo seksi. Ali, kod nekih već i sama ideja stopala izaziva neopisivo uzbuđenje. Seksualno, naravno. Istraživanja pokazuju da su stopala visoko na listi fetiša, a u anketama često čak “prešišaju” i grudi i guzu.

Niko nije siguran zašto je to tako, možda je stvar u tome što su u mozgu regije zadužene za stopala i one zadužene za genitalije veoma blizu, a možda se radi i o tome što se stopala “nastavljaju” u noge, koje vode – pravo do genitalne regije.

Šta god da se krije iza ovog fetiša, ako ne birate partnerku na osnovu toga da li joj je drugi prst na stopalu kraći od palca, sve je ok. Svi mi imamo svoje sitne slabosti…

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvezdicu da biste je ocenili!

Prosečna ocena / 5. Brojanje glasova:

Još uvek nema glasova. Ocenite prvi!