back to top

LAK ZA KOSU: Praktičan sprej sa sto namena

Čudesno sredstvo za održavanje frizure – lak za kosu, verovali ili ne, ima mnogo širu primenu nego što možete da zamislite. Evo za šta sve možete da ga iskoristite

Lak3 LAK ZA KOSU: Praktičan sprej sa sto namena

 

Lak za kosu ne samo da održava frizuru postojanom više sati, već može i da posluži u mnogim naizgled “bezizlaznim” situacijama. U pitanju je malo sredstvo za ulepšavanje koje ima svoje skrivene namene, pa ukoliko se nekad nađete pred sličnim problemom, dobro će vam doći informacija da će vam saveznik za izbavljanje iz situacije biti upravo lak za kosu. Evo u kojim situacijama možete da ga iskoristite.

Pocepane čarape

Ukoliko vam se na poslu ili u gradu pocepala čarapa, a niste u prilici da kupite nove, lak za kosu će vam dobro doći. Baš zbog toga uvek treba da ga imate kod sebe, naročito ukoliko vam se ovi problemi javljaju često. Čarapa će uspeti da izdrži do kraja dana, a mnogo je bolje rešenje od laka za nokte jer, za razliku od njega, lak za kosu nije vidljiv.

Protiv insekata

Ako pri ruci imate lak za kosu, a pritom ste naišli na ogromnog insekta u svom stanu, posegnite za ovom metalnom bočicom jer će vas u trenu spasti od svih bubica i ostalih napasti s kojima možete da dođete u dodir.

Elektricitet na odeći

Ukoliko imate problem sa “nemirnom” odećom, tu stupa na snagu lak za kosu. Jedino morate da vodite računa da sprej ne držite isuviše blizu odeći i telu, već ga udaljite na najmanje 15 cm.

Spas za manikir

Kada svoj novi manikir uprljate flomasterom ili hemijskom olovkom, dovoljno je da svoje nokte poprskate lakom za kosu, a potom ih samo obrišete. Tako ćete svoje nokte sačuvati od oštećenja, a vaš manikir će i dalje biti sjajan, baš kao i kada ste izašli iz kozmetičkog salona.

Sređivanje obrva

Devojke koje vole guste obrve često imaju problema sa njihovim “obuzdavanjem”. U trenucima kada svaka dlaka vodi svoje kolo, najbolje bi bilo da nanesete sprej na staru četkicu za zube, a potom njome pređete preko obrva. Na taj način će vaše obrve biti uvek na svom mestu.