back to top

Kako izgleda najmršavija žena na svetu

valerija levitin najmrsavija zena anoreksija2 Kako izgleda najmršavija žena na svetuRuskinja Valerija Levitin (39), koja živi u Monaku, najmršavija je žena na svetu jer ima samo 25 kilograma. Visoka je 172 centimetra i, prema savetima lekara, trebalo bi da ima 56 kilograma.

Ona već godinama ne uspeva da se ugoji jer boluje od teškog oblika anoreksije, koja joj se, prema njenim rečima, pojavila još u ranoj mladosti, kad joj je majka, iz straha da se ne ugoji, smanjivala porcije hrane.

– Majka se plašila da ću biti debela kao neke moje rođake, pa mi je svaki obrok merila. Kad smo se preselili u Ameriku, počeli su da me zadirkuju zbog izgleda jer sam imala nekoliko kilograma viška. Zbog toga sam počela radikalnu dijetu i do 23. godine spala na samo 20 kilograma. Dugo nisam jela šećer i hleb, pa moje telo više i ne može da ih svari – rekla je nesrećna Valerija.

Ona često dobija pisma devojaka iz svih krajeva sveta koje je podržavaju i pitaju kako da postignu izgled kakav ona ima, što ju je nateralo da javno progovori o svom problemu i započne aktivnu borbu protiv anoreksije.

Valerija se nada da će se jednog dana izlečiti i vratiti u rodnu Rusiju i možda zasnovati porodicu uz pomoć surogat-majke.

 

valerija levitin najmrsavija zena anoreksija1 Kako izgleda najmršavija žena na svetu