back to top

Kako da uštedite na kozmetičkim proizvodima

Mali SML trikovi koji će pomoći vašem budžetu.

shutterstock 54230362 Kako da uštedite na kozmetičkim proizvodima

 

-Ako vam se desi da vam se omiljena senka ili rumenilo razbije, nemojte bacati proizvod. Možete ga staviti  u manju kutijicu i koristite kao proizvod u prahu. Takođe, možete ‘presovati’ polomljeni proizvod, što je sjajan način za popravku i produžavanje roka upotrebe pudera ili senke. Detaljno video uputstvo za presovanje proizvoda pronađite OVDE!

-Ako imate puder u prahu koji je tamniji nego što vam treba, pomešajte malo talka (koji je bele boje) i tako posvetlite osnovnu boju. Osnovni sastojak svkog pudera u prahu je inače talk.

-Ne treba da imate više podloga za šminku različitih pokrivnih moći. Dovoljna vam je jedna koja intenzivno prekriva. Ona će biti idealna za izlaske i specijalne prilike. Za svakodnevnu upotrebu razredite tu podlogu hidratantnom kremom koju inače koristite. Tako pravite svoju toniranu kremu i podloga vam duže traje.

-Kada potrošite karmin, nemojte bacati tubicu. Kašićicom izdubite proizvod koji je ostao u udubljenu i odvojite u posebnu kitijicu. Verovali ili ne, ima još sigurno pola. Nanosite ga četkicom ili prstima.

-Vazelin je vrlo jeftin, a fantastična je nega za usne i ispucale ruke.

-Ako vam se maskara osušila, produžićete joj vek za još malo ako zatvorenu tubu držite pod mlazom tople vode.

-Ako želite da vam zubi budi belji, operite ih s vremena na vreme sodom bikarbonom.

-Gel ili maskara za obrve mogu i da sačekaju. Običan gel za kosu fiksiraće vaše obrve podjednako dobro.