back to top

Bizarni trikovi za lepotu koji zaista pomažu

Da li ste se ikad zapitali – u čemu je njena tajna savršene šminke / divne boje kose / odličnog potamnelog tena?

usne Bizarni trikovi za lepotu koji zaista pomažuRetoričko pitanje – naravno da jeste. Evo nekih tajni koje koriste šminkeri i frizeri poznatih ličnosti, a koje možete primeniti i sami, a čak nisu ni skupi (većina njih).

Lufa četka

Ako imate dugu, a finu i tanku kosu kao Gvinet Paltrou, veliki je problem dodati joj volumen i teksturu. Frizer Dejvid Babali čini sledeće sa Gveninom kosom: umesto klasične četke za feniranje, on koristi lufa četku (na slici), kako bi dodao teksturu prilikom sušenja. Ovakva kosa je podložna statičkom elektricitetu koji se može ukloniti tako što će se malo kreme za ruke, veličine zrna graška, utrljati u četkicu za zube i njome prelaziti preko neposlušnih dlaka.

Kečap

Ako ste plivali u bazenu sa puno hlorisane vode, može da se desi da hidrogen u vašoj plavoj kosi reaguje sa hlorom i da joj neželjeni zelenkasti sjaj. Darijen Fauler, frizer, kaže da je u tom slčaju najbolje koristiti kečap pre pranja kose šamponom. Namažite kosu kečapom, ostavite nekoliko minuta da deluje, potom isperite i nastavite sa normalnom rutinom pranja kose. Cervena boja kečapa pomaže u neutralisanju zelene boje hlora.

Alu-folija

Da biste kreirali lokne bez prese za kosu, probajte sa aluminijumskom folijom. Napravite štapiće dužine oko 10 cm od folije – što su štapić tanji, to će sitnija biti kovrdža. Obavijte pramenove kose oko folije i savijte krajeve folije kako ne bi spala. Vrućim fenom zagrejte kosu i folije od tri do pet minuta, potom sačekajte da se folija ohladi (biće veoma vruća). Potom odvijte folike i rastresite lokne.

Krpice za sušilicu

 

Ne znamo da li postoje kod nas, ali su u inostranstvu veoma rasprostranjene po supermarketima. Osnovna im je namena da uklone ponekad ustjali miris do kojeg dolazi kada se veš suši u mašini-sušilici. Najčešći brendovi su Lenor, Bounce, Downy… U svrhe lepote se mogu upotrebiti na sledeći način: odlične su za uklanjanje elektriciteta iz kose. Polako ih provucite po kosi posle feniranja, i rezultat je kosa bez elektriciteta.

Kuhinjska folija (providna)

Mučite se sa nanošenjem preparata za potamnjivanje na leđa? Odsecite oveće parče providne folije, položite na pod i lepo ispravite, i potom na sredinu stavite kremu ili penu za samopotamnjivanje. Uzmite svaki kraj folije u ruke, i kao kad peškirom trljate leđa, nanesite preparat na nepristupačne delove tela. Ovo je savet Džejmsa Rida, stručnjaka za “lažni tamni ten”, koji je radio sa Marajom Keri, Lindzi Lohan i Ledi Gagom.

Gel za kosu i selotejp

Kad smo već kod Ledi Gage, njen šminker za MTV video nagrade, Kabuki, je koristio bezalkoholni gel a kosu kako bi se senka sa crnim šljokicama održala na njenim kapcima. A kako bi otklonio višak šljokica sa lica i ramena, koristio je selotejp.

Šampon za intimnu negu

Možda zvuči čudno, ali mejk-ap artist Issidora, koja radi sa Grejs Džons, koristi šampon i proizvode za intimnu negu kako bi uklonila šminku sa lica. Ovi proizvodi ne sadrže sapun, te stoga ne isušuju kožu, odlični su za uklanjanje šminke i za piling kada se koriste sa lufa-rukavicom, kaže ona.

Obična olovka

Arijana Pul, šminkerka sa BBC-ja, kaže da je obična olovka najbolje pomagalo kada je reč o veštačim trepavicama. Veštačke trepavice imaju tendenciju da se isprave usled nenošenja, te ih pre stavljanja treba obmotati oko olovke, kako bi se malo prelomile. Tako se neće odvojiti od kapka.