back to top

I veličina vagine je bitna

vagina7 I veličina vagine je bitnaDosta se pisalo o tome je li veličina penisa važna, pa je došlo vreme da malo dotaknemo i temu o kojoj se ne raspravlja često. Da, i veličina vagine je važna!

Veličina vagine utiče na seksualno zadovoljstvo i sve je već dobro objašnjeno u Kama Sutri. Dakle, veličina je bitna, i to kod oba partnera. Kama Sutra muškarce opisuje kao slona, bika i zeca, a žene kao slonice, kobile i srne,  pritom se misli na veličinu polnog organa. I dok ćete nekome biti preuski, nekome široki, nemojte se obazirati. Niste vi krivi, anatomija je! A tu je i novo istraživanje Kim Wallen, profesorice na univerzitetu Emory, koje je pokazalo da udaljenost između klitorisa i vagine određuje koliko će žena uživati u seksu i koliko će joj trebati da doživi vrhunac, prenosi foxnews.com.

Istraživanje je pokazalo da žene kojima je klitoris od vagine udaljen 2,5 cm imaju najbolje šanse za postizanje orgazma. Žene kojima je klitoris udaljeniji od vagine prvi  put su proučavane u 20. veku, a termin koji se koristi za takve žene je téléclitoridienne. Wallen je analizirala već postojeća istraživanja koristeći modernu tehnologiju i rezultati su potvrdili pređašnja istraživanja – žene sa većom udaljenošću klitorisa od vagine teže postižu ili uopšte ne postižu orgazam.

Ako je žena zabrinuta zbog veličine vagine, trebala bi se bez oklevanja posavetovati sa ginekologom. Doktori mogu pomoći korisnim savetima. Neki veruju da vagina postaje veća nakon puno seksa, međutim to je glupost. Bez obzira koliko puta imale intimni odnos, vagina se neće povećati. Ono što može uticati na veličinu je rađanje. Nažalost, što žena više puta rodi, verovatnije je da će vagina postati veća. Porođaj utiče na mišiće, a vagina postaje opuštenija. Nizom postporođajnih vežbi moguće je poraditi na mišićima kako bi ostali čvršći. Postoji i mogućnost hirurških zahvata o kojima se u zadnje vreme dosta priča.

Kao što vagina može biti velika, može biti i mala. Ipak, to je malo verovatno. Simptomi koji ukazuju na to su bolovi prilikom polnog odnosa i nemogućnost polnog odnosa. Većina žena koje se žale na ovakve probleme zapravo ima normalnu vaginu. Često je njihov problem vaginizam, bolni stisak mišića materice koji onemogućava penetraciju. To stanje pogađa žene bilo koje dobi. U tom slučaju potrebno je napraviti pregled i konsultovati se sa ginekologom.