Kako upakovati poklon? Praktični vodič

Nakon uspešne kupovine poklona, krajnje je vreme da efikasno spakujete gotove poklone. Iz iskustva znamo da je umetničko uokvirivanje iznenađenja prilično dugotrajan zadatak i da izaziva mnogo poteškoća. Na sreću, postoje proverene metode koje može da koristi bukvalno svako, čak i ljudi koji ne vide dovoljno potencijala u sebi. Ako se pitate kako da umotate poklon tako da izgleda uredno i da mami vaše najmilije da brzo raspakuju sadržaj, obavezno pročitajte Pepco vodič.

Da li su veštine pakovanja poklona zaista korisne?

Lepo upakovani pokloni mame svojom pojavom u katalozima, reklamnim blokovima i prazničnim filmovima. Izgledaju izuzetno ukusno i besprekorno, dajući utisak pravih umetničkih dela. Međutim, ispostavilo se da isti efekat možete postići i sami, koristeći nekoliko jednostavnih trikova. Iako je Božić jedna od prvih prilika koja vam pada na pamet, garantujemo da će vam ideje kako umotati poklon biti od koristi i za mnoge druge prilike. Rođendani, imendani, posebni događaji (Dan deteta, Dan majki, Dan očeva, Dan baka, Dan dede, Dan zaljubljenih, rođendan žene, itd.), krštenje, prvo pričešće, razne godišnjice, ili tzv svadbene zabave su samo nekoliko primera gde će se praksa umotavanja poklona nesumnjivo pokazati kao korisna veština.

Ako želite da postignete zadivljujući efekat koji će učiniti da primalac poklona ne zna kako da otvori iznenađenje kako bi umanjio ometanje vašeg truda, imamo nekoliko proverenih metoda za vas. Izaberite jedan od njih i pogledajte kako spakovati poklon za predstojeće praznike koji će obradovati sve, pa i najmlađeg i najpažljivijeg člana porodice.

Vodič za pakovanje poklona – odakle početi?

Kako upakovati poklon? Praktični vodič
Kako upakovati poklon? Praktični vodič

Nakon odabira poklona, vreme je da ga pravilno upakujete. Obično biramo način ukrašavanja poklona na osnovu specifične veličine i oblika iznenađenja. Jedan od najpopularnijih načina za umotavanje poklona je da ga stavite u poklon kesu. Trenutno imamo mnogo različitih dizajna i veličina torbi koje možete izabrati, tako da pronalaženje prave varijante ne bi trebalo da bude težak zadatak. Ova opcija se posebno preporučuje zauzetim ljudima i onima koji se ne osećaju baš sigurnim u umetničke, malo više tehničke poduhvate, kao što je umotavanje poklona u celofan.

Među najčešćim metodama pakovanja poklona, nemoguće je ne pomenuti umotavanje iznenađenja u dekorativni poklon papir. Da biste umotali paket, jednostavno izmerite odgovarajući komad dodatka, stavite poklon u centar i, sa najvećom pažnjom, umotajte predmet u papir, lepeći uglove dvostranom trakom. Pruža vizuelno najlepši i trajniji efekat.

Kako upakovati poklon? Tradicionalni načini

Kako upakovati poklon? Praktični vodič
Kako upakovati poklon? Praktični vodič

Pokloni pravilnog oblika, kao što su knjiga ili kutija sa malim predmetom unutra, mogu se vezati šarenom trakom i na vrhu zalepiti mašnom. Ovaj jednostavan, ali ipak moderan metod ima mnogo pristalica. Ova činjenica nije iznenađujuća – poklon vezan trakom izgleda izuzetno šarmantno, a mašna mu daje dodatni šarm.

Ne zaboravimo na tradicionalne kutije za poklone, koje će za tren oka u potpunosti rešiti problem umotavanja poklona. Ako se ne osećate dovoljno snažno ili nemate strpljenja da pažljivo umotate poklone u papir, ovaj metod će vam se svakako dopasti. Pre nego što stavite iznenađenje unutra, preporučujemo da popunite kutiju posebnim punjenjem u boji koja odgovara prilici. Na primer, kada umotavate praznični poklon, najbolje punjenje je crvena, bela, zelena, zlatna, srebrna ili tamno plava. Drugi materijal koji će upotpuniti kutiju može biti i drvena vuna, naborani papir, mahovina, obična vata ili čak seno. U ovom slučaju, vredi biti kreativan – zanimljivo punjenje poklon kutije sigurno će iznenaditi vašeg rođaka, naravno u pozitivnom smislu te reči.

Pepco nudi mnogo ambalaže, kutija, papira, kesa i tekstila, koji su od pomoći prilikom pakovanja poklona i organizovanja sličnih događaja. Spremanje kutije i korpe za božićne poklone za brzo i efikasno umotavanje poklona, bez obzira na priliku, možete pronaći u Pepco-u.

Originalni načini pakovanja poklona

Kako upakovati poklon? Praktični vodič
Kako upakovati poklon? Praktični vodič

Za one koji traže druge, sofisticiranije načine za umotavanje poklona, imamo i nekoliko zanimljivih predloga koji će sigurno iznenaditi vaše najmilije. Pre nego što započnete datu aktivnost, preporučujemo vam da odete u kupovinu i potragu za intrigantnim dodacima i dodacima koji će vam omogućiti da ukrasite poklon i učinite ga još posebnijim.

Potražite nekonvencionalne materijale za umotavanje poklona

Da li se pitate kako da upakujete poklon da bi se izdvojio od drugih poklona? Ili možda želite da iskažete svoju kreativnost i pokažete posebno interesovanje za svoje voljene? Jedna opcija koja će nesumnjivo privući pažnju i dati poklonu jedinstven karakter je upotreba originalnog pribora. Umesto tradicionalnog poklon papira, izaberite drugačiji, neobičan materijal u koji ćete pažljivo umotati kupljeni poklon. Crno-bele novine vezane sivim koncem stvoriće upečatljiv duo. Vredi priložiti malu belešku sa imenom osobe za koju je iznenađenje pripremljeno. Ostali dodaci koji će savršeno zameniti papir za umotavanje poklona uključuju:

  • foliju sa mehurićima,
  • celofan – providan, šaren ili sa karakterističnim šarama i šarama koje naglašavaju karakter određene prilike,
  • mapu,
  • šarene novine ili strip.

Još jedna inspiracija koja se preporučuje za upotrebu prilikom pripreme poklona za prijatelja, značajnu osobu ili člana porodice koji ne beži od šale i svakodnevno pokazuje smisao za humor je uvijanje poklona u nekoliko kutija, počevši od jedne male, završavajući velikim, pozamašnim paketom. Iako će otvaranje poklona trajati duže nego inače, uveravamo vas – tzv. unboksing će sigurno svima doneti mnogo radosti i navući osmeh na lice.

Zanimljivi dodaci i dodaci korisni pri umotavanju poklona

Kako upakovati poklon? Praktični vodič
Kako upakovati poklon? Praktični vodič

Osim samog materijala za pakovanje, vredi razmisliti o dodacima kao što su mašne, trake, nalepnice, punila, pečati i cvetni elementi. Mogu se pričvrstiti na paket pomoću lepka ili dvostrane trake.

Prilikom izbora originalnog pribora za pakovanje poklona, preporučujemo da uzmete u obzir preferencije voljene osobe. Ne govorimo samo o paleti boja, već io interesovanjima. Na primer, zaljubljenik u daleka putovanja sigurno će se oduševiti poklonom upakovanim u mapu, a ljubitelja životinja će obradovati nalepnice sa motivom omiljenih stvorenja zakačenih na ukrasno pakovanje.

Kako upakovati poklon? Ekološki načini 

Danas se sve više pažnje posvećuje pitanjima ekologije i brige o prirodi. Ovo je veliki trend koji treba negovati za dobro naše planete i naše zajedničke budućnosti. Ispostavilo se da čak i pakovanje poklona može biti ekološki prihvatljivije. Umesto da svaki put kupujete nove kese ili poklon papire, isto tako lako možete koristiti one koje već imate kod kuće.

Izaberite reciklirani papir ili papir sa FSC sertifikatom, demonstrirajući odgovornost prema šumama. Ako imate umetničke veštine i ne zazirete od rukotvorina, odličan, ekološki i originalan način za umotavanje poklona biće da sami napravite papir za poklon od starih tkanina i materijala.

Od odabira pravog papira i traka, preko tehnika savijanja i vezivanja, do dodavanja ličnih detalja kao što su kartice ili ukrasni elementi – evo kako da elegantno i estetski umotate poklone za različite prilike, dodajući tako lični pečat svakom poklonu. Pažljivo upakovan poklon nije samo lep ambijent, već i izraz brige i pažnje posvećene osobi koja prima poklon. Svu potrebnu dodatnu opremu i poklon kutije za pakovanje naći ćete u Pepco prodavnicama.

Kako upakovati poklon? Praktični vodič
Kako upakovati poklon? Praktični vodič